Debat Glostrup Kommune
1   198

Bagstræberisk?

Svar til Bertel Haarders indlæg i Folkeskolen nummer 20 »Grotesk levn fra fortiden«: Det er glædeligt, at du som os interesserer dig for lærernes løn. Vi er helt på linje med, at de to læreruddannelser er ligeværdige og skal aflønnes på samme måde. Det er dog beklageligt, at du i den grad er blevet fejlinformeret. Måske fremgår det ikke tydeligt af artiklen i Folkeskolen nummer 18, men Glostrup Lærerforening forhindrer ikke nogen meritlærere i at få tilkendt den anciennitetsløn, de har krav på. Hvis skolen har tilbageløbsmidler, forhandler vi et løntrin til rekruttering for alle uddannede lærere (både dem, der har en toårig meritlæreruddannelse, og dem, der har den fireårige traditionelle læreruddannelse) efter endt uddannelse. Desuden forhandler vi et kvalifikationstillæg for diplomuddannelse eller tilsvarende uddannelser. Det er også sket i dette tilfælde, så jeg kan ikke se, at medlemmet er blevet snydt for noget. Om man vil give kvalifikationsløn, før man har taget sin (merit)læreruddannelse, er op til den enkelte kommune og kreds at forhandle om, og dette har vi ikke haft tradition for i Glostrup, da vi ikke tidligere har haft problemer med at kunne rekruttere uddannede lærere. Ifølge overenskomsten skal vi senest 1. april 2010 forhandle et lønforløb for ikke-læreruddannede, og dette vil vi naturligvis også gøre i Glostrup.

Om jeg som formand for Glostrup Lærerforening er bagstræberisk og et grotesk levn fra fortiden, mener jeg er op til mine medlemmer at afgøre.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ