Debat

Se tingene i det store perspektiv, Anders

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette land tørster efter forandring. Der er så stort behov for en ny regering med nye og andre prioriteringer end den siddende borgerlige regering, at det næsten skriger til himlen.

Se bare på hele undervisnings- og uddannelsesområdet. Så mange praktikpladser mangler i erhvervsuddannelserne, at der er fare for, at vi er i gang med at tabe en hel generation på gulvet. Kommunerne skærer i folkeskolens timetal i et desperat forsøg på at holde sig inden for de fastlagte budgetter. Undersøgelser har ellers for nylig vist, at der er en tydelig sammenhæng mellem undervisningstimetallet og elevernes udbytte af undervisningen. Jo flere timer jo mere læring, er undersøgelsens resultat. Og skolens bygninger og undervisningslokaler trænger til en kærlig hånd i milliardklassen.

På ovenstående baggrund har en samlet opposition fremlagt et skatteudspil og en vækstpakke, som igen vil sætte skub i det danske samfund. Blandt andet er to milliarder øremærket folkeskolen, som derved ville kunne få et tiltrængt løft.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men i stedet for at glæde sig over dette har lærernes formand Anders Bondo kritiseret udspillene for ikke at være vidtgående nok. DLF vil altså hellere endnu en gang fremhæve det negative frem for at glædes over udsigten til en ny regering og dermed et kæmpeløft for folkeskolen og resten af uddannelsessektoren.

Anders Bondos udtalelser kan dermed være medvirkende til, at vi ikke får et regeringsskifte efter næste valg. Og dette er vel ikke at tjene hverken folkeskolen eller lærerne bedst?

Så derfor skal der lyde en opfordring til min fagforening om at se tingene i et lidt større perspektiv.

Svar

Det ville være en kæmpe fordel, hvis du, Villy Søvndal, Helle Thorning med flere læste og hørte, hvad jeg rent faktisk har udtalt. Jeg har udtalt, at der er mange spændende elementer i udspillet, og jeg har rost, at der lægges op til en investering i folkeskolen. Jeg har samtidig sagt, at det efterfølgende skattestop ikke er hensigtsmæssigt, fordi politikerne ikke bør fraskrive sig mulighederne for ændringer på så vitalt et politisk område i en foranderlig verden. Jeg har i den forbindelse givet udtryk for, at den omsiggribende kontraktpolitik, vi har oplevet de seneste år, giver mindelser om en sovjetrussisk femårsplan. Det sidste har jeg uddybet i artikler i Politiken og Folkeskolen. Det er derfor fri fantasi, når du skriver, at jeg har kritiseret udspillene for ikke at være vidtgående nok. Hvis du er uenig i noget af det, jeg rent faktisk har udtalt, vil jeg gerne høre det, men lad os tage debatten på et reelt grundlag.

Og så skal jeg for øvrigt ikke forholde mig til et regeringsskifte eller ej, men tale for folkeskolens og medlemmernes interesser, uanset hvem der kommer med et udspil.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF

Powered by Labrador CMS