Jørgen Hedelund

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med sorg og medfølelse, vi torsdag den 5. august erfarede, at vores tidligere kollega Jørgen Hedelund var afgået ved døden efter kort tids sygdom, 62 år, netop samme dag, som det nye skoleår begyndte.

Jørgen kom som nyuddannet lærer til Brattingsborgskolen i Klejtrup i 1967 og havde hele sit virke som lærer her, indtil han gik på pension i 1998. Han var en afholdt og respekteret lærer af både elever og forældre, og mange af hans tidligere elever tænker med glæde tilbage på de timer, de tilbragte med Hedelund. Hans engagement og livsglæde kom til udtryk på mange måder i undervisningen. Han var en god fortæller, og ingen kunne som han lede fælles lege og aktiviteter.

Også kollegerne værdsatte hans evner og kunnen. I flere år bestred han hvervet som lærerrådsformand og tillidsmand. Hedelund havde sine holdninger, som han stod fast ved i blandt andet pædagogiske diskussioner.

Vi husker ham også for de mange sjove og festlige indslag ved vores julefrokoster.

Hedelund (som vi alle vedblev at kalde ham) og Birthe glædede sig meget til deres pensionisttilværelse, og de havde lagt mange planer. Det blev kun til den ene tur til Thailand i april.

Vore tanker og medfølelse går til børnene og til Birthe, som på beundringsværdig vis passede og plejede ham under hans svære sygdom.

Tidligere kolleger ved Brattingsborgskolen