Blog
0   8

På kurs mod det fjerne Afrika

Abonner på nyt om Biologi - lærerstuderende i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Udlandspraktik i Afrika! Det har været en drøm siden første skoledag sammen, og nu er brikkerne endelig faldet på plads! Vi skal undervise på Muranga Primary School og følge de kenyanske lærere på deres Teacher College.

Det kribler i hele kroppen! Studiestart, pensum og undervisning har fyldt meget de sidste par dage, men det hele har alligevel stået i skyggen af vores sommerfugle i maven. Om få uger rejser vi nemlig til Afrika, nærmere bestemt Kenya, hvor skal tage vores sidste praktik sammen.

Det har været en drøm siden første skoledag sammen, og nu er brikkerne endelig faldet på plads! Vi skal undervise på Muranga Primary School og følge de kenyanske lærere på deres Teacher College.

Det er en mulighed, som vi har kæmpet længe for – både i forhold til at blive udvalgt af de mange ansøgere, spare penge sammen, planlægge med den danske praktik og meget mere.

Men vi har langt om længe fået styr på det hele (sådan næsten da!), og nu venter Afrikaeventyret på os inden længe!

Artiklen fortsætter under banneret

 

Vi har fulgtes ad siden studiestart, og nogle vil måske beskrive os som B1 og B2, da vi oftest har de samme skøre tanker og idéer. Det er sjældent, at man på et studie finder én, som man arbejder godt sammen med hele vejen igennem, men det har vi været så heldige at gøre. Vi har fundet vores bedre halvdel i hinanden, og vi har knoklet hårdt og målrettet siden vi startede.  Med vores fælles projekt, Sælen Santos, som vi vandt førstepræmien for, blev vores konti fyldt op, og dette var med til at muliggøre vores drøm om at tage i praktik i Afrika.

Vi har stadig ingen anelse om, hvilke fag, vi skal undervise i - vi ved blot, at fagene ikke er de samme som herhjemme. Det bliver en udfordring for os at tilrettelægge en undervisning, som opfylder de krav, som den nye reform kræver af praktikken og den efterfølgende eksamen, men vi står klar med skarpladte idéer og udbredte arme, og så må tiden vise, hvad det bliver til.

Én ting er sikkert, vi håber, at der i den lille landsby findes WiFi, så vi kan dele vores erfaringer og oplevelser med Jer. Om kulturmødet, den anderledes skolegang og læreruddannelsen og om alle de forhåbentlig fantastiske timer, vi får sammen med alle børnene.

 

Med venlig hilsen to spændte lærerstuderende

Frederikke og Mia. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.581 andre er allerede tilmeldt

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
202 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
417 andre er allerede tilmeldt