Budget
0   21

Odense-politikere i flyvende refleksion

Helikopterperspektiv: I morgen skal byrådspolitikere se besparelserne på Odenses skoler ovenfra.

Syv byrådspolitikere stiger i morgen ind i en EC120 helikopter og stikker til vejrs med Odenses Lærerkreds. Politikerne har på forhånd fået en turguide med kort over byens skoler, og hvordan byrådets besparelser har ramt dem.

"Vi kunne have udarbejdet et almindeligt høringssvar til kommunens budgetter, men vores erfaring siger, at de ender med at drukne i mængden", siger Anne Mette Kæseler Jensen, formand for Odense Lærerforening.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærerkredsen har derfor tænkt høringssvar på en anerledes måde og håber, lærerenes happening kan få politikerne til at genoverveje deres voldsomme besparelser for skolernes budgetter i 2017.

Lærerkreds: Stop besparelserne

Folkeskolen.dk har de seneste år skrevet om de store besparelser, der har været på børne- og ungeområdet i Odense, og nu er der nye stramninger på vej i kommunens kommunebudget. I 2017 står skolerne til at skulle spare omkring 26 millioner, blandt andet på lærerstillinger.  Det er det, helikopterturen er tænkt til at sætte en stopper for.

"Odense har været særligt hårdt ramt, og vi har været nødt til at nedlægge mange stillinger. Jeg håber, det her kan få politikerne til at tage hen på Rådhuset og se på, om de ikke skulle flytte nogle flere penge til skolerne", siger Anne Mette Jensen.

I politikernes turguide (se pdf'en nedenfor) kan man læse, at der på H.C. Andersen Skolen eksempelvis siden 2012 er sparet i alt 14 lærere væk, mens elevtallet er det samme. Med det planlagte 2017-budget ser endnu flere lærere ud til at skulle afskediges i Odense. Et spareforslag går ud på, at der skal være 40 elever i understøttende undervisning til én voksen. Kommunens udgift pr. elev var i 2015 en af de laveste i landet. Et faktum, kommunalpolitikerne selv er klar over er rigtig, rigtig skidt:

"Skolerne er pint og plaget ned på det laveste niveau, og der er ikke noget, vi hellere vil end at give dem noget mere. Men vi har ikke pengene", står der på turguiden - et direkte citat fra Borgmester Anker Boye.

Politikere skal se den barske udsigt

"Vi ved jo godt, at helikopterturen i sig selv ikke får politikernes øjne op for noget. Men lige meget om de sidder og nyder udsigten eller får sommerfugle i maven, så håber vi at kunne sætte skarpt fokus på skolernes tilstand", siger Anne Mette Jensen.

Derfor droppede lærerkredsen også den fremgangsmåde, hvor de inviterer kommunalpolitikere ud på en af skolerne. Der skal noget større til:

"Målet er, at flere end lærerne og den politiker, der besøger skolen, skal kende problemerne. Det skal ikke glemmes bagefter, så vi håber, at det her kan være med til at sætte en dagsorden", siger Anne Mette Jensen.

Odenses Lærerkreds har udformet 'Turguiden til skolerne I Odense - Budget 2017 i helikopterperspektiv' som en klassisk turistfolder fra en af Politikens rejsebøger, men med eksempler på spare-konsekvenserne på kommunens skoler, statistikker, mini-tilstandsrapporter og citater fra forældre og lærere.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ