Debat
5   20

Gør skolelederne juridisk ansvarlige for at standse mobning

Ikke mere snak, stands mobningen

Næsten som amen i kirken starter et hylekor bestående af skolelederforeningen, DLF og KL. Det der hyles op om denne gang, er at der endelig ikke må oprettes en ekstern instans, som blandt andet ville kunne modtage klager vedrørende mobning fra elever og forældre.

De anbefalinger, der ligger på ministeriets hjemmeside, er ellers næsten spage og rigeligt ”snakkede”, men man når dog frem til det indlysende - nemlig at oprette sådan et organ, udenfor den enkelte skoles og kommunes regi tilsyneladende.

Det alternativ som skoledebattens ovenævnte faste aktører fremkommer med, kan sammenfattes under overskriften ”nej lad os tale om tingene” MEN, kære venner det har vi gjort i årtier, og mobning er jo altså stadig et kæmpeproblem i Danmark. OG denne ”snakken” resulterer alt for for tit i lidt sjuskede, usystematiske ad hoc tiltag.

Vi skal hele tiden huske, at mobning ikke en konflikt, det er et overgreb. Ofret skal beskyttes, og mobberen skal forstå, at det ikke er acceptabel adfærd. Skolelederen skal standse det før nogen “snakker om tingene”.

Artiklen fortsætter under banneret

Så hvis alle børns trivsel for alvor er på skoleskemaet, bør ministeriet gå hele vejen og sætte alt ind på, at vi gør som i Sverige - nemlig åbner mulighed for at skoleledere, der ikke tager alle tænkelige skridt mod mobning, kan retsforfølges.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ