Job&karriere Ledig
0   37

Sæt struktur på din jobsøgning

Jobsøgning kan nemt fylde alt for meget i tankerne, fortæller stresscoach. Brug hendes nemme råd til at sætte struktur på din jobsøgning.

Burde du ikke sidde hjemme og skrive ansøgninger i stedet for at tage i svømmehallen? Havde det ikke været smartere at ringe til den skole, du overvejer en uopfordret ansøgning til, end at spilde eftermiddagen med en veninde på en cafe? Og trænger LinkedIn-profilen ikke til en opdatering straks - også selv om det er klokken tre om natten, tanken presser sig på?

Nej, lyder svaret fra Anni Andersson, som er tidligere folkeskolelærer og i dag blandt andet arbejder som selvstændig stresscoach med firmaet AAcoaching. For bare fordi jobsøgning kan foregå i alle ens vågne timer døgnet rundt, er det bestemt ikke sådan, det bør være.

Artiklen fortsætter under banneret

»Man kan slet ikke holde til at bruge al sin tid på at søge job - den samme indsats forventer vi jo heller ikke af folk, som har et arbejde«.

Få overblikket med en kalender

Anni Andersson oplever ofte, at ledige har svært ved at lægge jobsøgningen fra sig og slappe af med god samvittighed. Derfor råder hun ledige til at købe sig en papirkalender, hvor man kan se en uge ad gangen.

Herefter skal man søndag aften udarbejde en liste over alle de ting, man gerne vil have gjort i den følgende uge - både jobsøgningsrelateret, i hjemmet og i fritiden.

»Mange har en tendens til at udarbejde lange to do-lister, som de aldrig kommer igennem, fordi det er uoverskueligt. Ved at udarbejde én lang liste for hver uge og bagefter fordele og prioritere det på dagene den kommende uge får du et godt overblik og vished om, at det hele kan nås«, siger hun og tilføjer:

»Hvis man ikke skriver det ned på den måde, er hjernen én stor opslagstavle med mentale post-its, og så bruger den alt for meget energi på at huske og bekymre sig om det hele - også alt det, der er knap så vigtigt«.

Husk det gode

Stresscoachen understreger desuden, at det er vigtigt, at du også husker at plotte gode ting ind i din kalender - for det er ved de gode indslag, man henter energi og lader op til både jobsøgning og at passe hjemmet.

»Når du kan se på din kalender, at du kan nå de opgaver, du gerne vil, kan du også med langt bedre samvittighed for eksempel tage i biografen midt på dagen eller andet, du får energi af. Pauserne er vigtige!«

Bekæmp andres forventninger

I Lærernes a-kasse er konsulent Uffe Bastholm, som blandt andet rådgiver ledige om stresshåndtering, enig med Anni Andersson i, at struktur på jobsøgningen er uundværligt. Han mener desuden, at det er vigtigt, at man får talt med sine nærmeste om deres syn på ledigheden. Blandt venner og familie kan det nemlig være svært at forstå, at du ikke »bare lige« kan arrangere en børnefødselsdag eller lignende, fordi du er ledig, fortæller han.

»Det kan være en god ide at få sat grænser over for din omgangskreds ved at forsøge at forklare dem, hvor meget arbejde jobsøgning faktisk består af. Kald dig professionel jobsøger og fortæl, at du har sat struktur på, så du først kan arrangere børnefødselsdage efter fyraften ligesom dem«, råder han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ