Blog
0   88

Der er ikke noget, der slår virkeligheden!

Abonner på nyt om Biologi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Selv om det er nok så godt lavet, i klare farver og HD, helt tæt på, så er det bare, på en helt særlig måde, en større oplevelse at se ting i virkeligheden end på et foto eller på TV.

Jeg er efter mange år som underviser efterhånden kommet frem til, at biologiundervisningen i høj grad også handler om følelser og helt særlige oplevelser sammen, i naturen. Derfor mener jeg, at en af vores fornemste opgaver er at sørge for, at eleverne kommer ud i den der virkelighed.

Der skal være tid til at nøgle planter i engen og analysere den lokale søs tilstand. Se geologien i virkeligheden på fossiljagt i den gamle grusgrav. Opleve alternative energiformer. Måske endda bruge en aften på at lære mere om stjerner og planeter og gå på jagt efter flagermus. Se naturfagene i praksis i de uformelle læringsmiljøer - ”få fingrene i det”. Blive begejstrede for alt det, der er omkring os.

Ja, det kræver tid og planlægning. Men med den nye fælles prøve i naturfag som en realitet, er der måske chancer for at finde mulighederne for ”virkelighedsbesøg” i samarbejdet.  Jeg ønsker sådan, at det hele ikke bare ender med snak, møder, Power Point præsentationer og prøveforberedelse. Jeg håber, at vi husker at få virkeligheden med i planerne og gennem samarbejdet naturfagene imellem sørger for, at eleverne kommer ud i virkeligheden og oplever verden ”live”.

Vi ses derude.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt