Debat
0   38

Skoler, hvor eleverne bliver taget med på råd.

Elevernes glæde ved at gå i skole stiger efter et år med børns rettigheder på skemaet. UNICEF Rettighedsskoler har meget høj trivsel og reduceret mobning.

Der er nu 8 UNICEF Rettighedsskoler fordelt over hele landet, og flere kommer hele tiden til.Skolerne forener elever, forældre, lærere og andet personale i et fællesskab, der er baseret på de værdier, der står i FN’s Børnekonvention. Eleverne bliver taget med på råd, hørt og taget alvorligt – bl.a. gennem særlige rettighedsråd. Synes eleverne for eksempel, at skolen er et trygt sted at være, og ved de, hvilke muligheder de har, hvis deres forældre skal skilles? Resultaterne – både nationalt og internationalt – viser, at der på Rettighedsskoler er meget høj trivsel og mindre mobning. Langelinisekolen, som på 3. år er pilot for Rettighedsskolerne, ligger helt i top i trivselsundersøgelserne.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.271 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.244 andre er allerede tilmeldt