Idræt
0   83

Fondsmidler skal hjælpe amerikansk fodbold ind i idræt

Over de næste tre år har kan skoler i københavnsområdet invitere amerikansk fodbold-instruktører ind i undervisningen.

I europæisk fodbold tager man bolden fra modstanderen, når man tackler. I amerikansk fodbold brager man ind i modstanderen, når man tackler.

I europæisk fodbold er benskinner den eneste beskyttelse - i amerikansk fodbold har man rustning og hjelm.

Artiklen fortsætter under banneret

Amerikansk fodbold er voldsomt - og hvis man spørger Casper Plambech, der som idrætslærer på Hillerød Vest Skolen, så er der også voldsomt velegnet som et element i idrætsundervisningen. Skolen fik før sommerferien besøg af instruktører fra Copenhagen Towers, der er en amerikansk fodboldklub.

I skolens idrætsklasse forsøger de at trække forskellige sportsgrene ind i undervisningen - og med amerikansk fodbold kunne lærerne også få dækket en række læringsmål i årsplanen. Men ingen af lærerne havde kompetencer indenfor amerikansk fodbold, så de inviterede Copenhagen Towers ud på skolen.

Og det var en heldig henvendelse - for Copenhagen Towers er igang med et treårigt projekt med støtte fra Nordea-fonden, hvor formålet er at udbrede kendskabet til amerikansk fodbold. Copenhagen Towers har sammen med hjemkommunen Gentofte ansat to ungdomskonsulenter til at besøge skoler i hele det storkøbenhavnske område for at præsentere sportsgrenen i to-timers prøvetræninger i skoletiden.

Kontante instruktører

Da eleverne på Hillerød Vest Skolen blev præsenteret for sporten, var modtagelsen blandet. Nogle af drengene var fyr og flamme - men en del af pigerne var skræmte og bekymrede for, om det var for voldsomt, men da eleverne selv kom i kontakt med sporten gik de alle til vaflerne.

"Instruktørerne var sindssygt dygtige, de havde relations-kompetencer til at få alle med. Sikkerheden i højsædet og de fortalte, at der i amerikansk fodbold er fokus på teknik, at man beskytter sig selv, så man ikke kommer til skade.  Så drengene blev udfordret, og pigerne følte sig også trygge, fortæller Casper Plambech. Han oplevede det som en fordel, at instruktørerne brugte sportens fysik i deres instruktioner.

"En af instruktørernes styrker var, at de var hårdhændede - på en ordentlig måde. De flyttede bare folk, hvis de skulle et nyt sted hen - de kom med deres virkelighed og kulturen og pædagogikken fra sporten", siger Casper Plambech.

"Der var ingen blødsødenhed overfor eleverne - og de accepterede det. Den form kunne man måske godt tage med i idrætsundervisningen, de stillede krav og havde forventninger", siger Casper Plambech.

Projektet, hvor skoler kan få besøg af de to instruktører, løber over de næste tre år. Læs mere via linket til højre for artiklen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.322 andre er allerede tilmeldt