Blog
2   90

Naturfagsprøven - hvor kan man få hjælp?

Abonner på nyt om Astra-bloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

“Riiing” - “pling” - hos kollegerne i Astra er der fuld gang i arbejdet med at understøtte læreres og kommuners arbejde med at tilrettelægge undervisningen på nye måder, så den fører frem mod den nye naturfagsprøve.

Telefonen ringer på Astras hovednummer. Det er en fagteamformand, der har hørt, at der er gratis temadage om fælles undervisning frem mod den fælles prøve - men er der også en temadag i Nordjylland? Jeps - min kollega Christina Binau gelejder ham ind på Astras kalender, og han får tilmeldt en hel håndfuld naturfagslærere fra skolen.

En mail tikker ind i min mailboks. Det er en koordinator fra en kommune i Hovedstaden. Der skal være et lokalt arrangement om den fælles prøve, og vi har sammen strikket et program sammen, der bl.a. involverer en ledelsesrepræsentant fra hver af kommunens skoler. Formålet er, at lærerne og ledelsen sammen får et overblik over de nye opgaver, der er for skolens naturfagsteam, når nu undervisningen i højere grad end tidligere skal planlægges på tværs af de tre fag. Alle regioner har via den kommunale naturfagskoordinator en Astra-konsulent som primær kontaktperson. Find din kommunes naturfagskoordinator og en oversigt over medarbejderne i Astra.

En skoleleder har kontaktet en naturfagskoordinator, der skriver til min anden kollega Ole Kronvald. Skolelederen har brug for at få opklaret nogle helt specifikke spørgsmål vedr. muligheder for at arbejde med holddannelse i forbindelse med naturfagsprøven. Ved fælles hjælp finder de frem til en brugbar løsning, og skolelederen henvises til vores “Danmarksliste”, hvor de skoler, der allerede har erfaringer med den nye naturfagsprøve, har lagt deres kontaktinfo. Skolelederen vil drøfte spørgsmålet med lederen på en naboskole, som han regner med har erfaringer med holddeling og den nye prøve.

Den fælles naturfagsprøve er en realitet for alle naturfagsteam i hele kongeriget, og det er ikke for tidligt at komme i gang! Men der er heller ingen grund til at opfinde den dybe tallerken hver for sig på alle landets skoler, så derfor opfordrer vi fra Astra til, at I deler med hinanden, bruger Astras resurser og hjemmesider, deltager i arrangementer og i det hele taget udnytter, at vi sammen kan meget mere end hver for sig!

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.343 andre er allerede tilmeldt