Kredsformænd diskuterede klageinstans

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et godt arbejde og en flot model - men jeg synes, der er problemer med kompetencen. Der står i udkastet, at klageinstansen vil kunne komme med opfordringer og kunne udtale kritik, men det er ikke nok, synes jeg. Det vil sikkert være tilstrækkeligt i de fleste tilfælde, men der skal også være mulighed for at omgøre afgørelser og udmønte erstatning'.

Formand for Århus Lærerforening, Jette Jensen, var en af de få, der tog ordet på det kredsformandsmøde, der skulle diskutere model og retningslinier for en eventuel ekstern klageinstans. Mødet fandt sted fredag i sidste uge, og meningen var at få kredsformændenes bemærkninger til de udkast, der er udarbejdet. Forslaget om en ekstern klageinstans blev fremsat på kongressen i 1997, og det skal behandles på kongressen i år.

'Jeg ved ikke, om de almindelige medlemmer ønsker en klageinstans. Jeg tror det ikke. Vi skal ikke bruge penge på dette, man kan jo klage til det politiske system, hvis man er utilfreds med en sagsbehandling', sagde Arne Thomsen, formand for Grindsted/Billund Lærerkreds.

Forretningsudvalgsmedlem Jørgen Stampe sagde, at forslaget fra Jette Jensen var for vidtgående.

'Hvis vi går så vidt, kan man ikke se forskel på myndighederne og foreningen. Også nu har medlemmerne jo mulighed for at gå til myndighederne, hvis de vil klage over en beslutning, foreningen har taget', sagde han.

Formand for DLF, Anni Herfort, sagde, at en klageinstans efter hendes mening ikke kunne omgøre en politisk beslutning. Hvis medlemmet er utilfreds med en politisk afgørelse, må det være andre instanser i samfundet, der behandler sagen - ikke den eksterne klageinstans.

Hovedstyrelsesmedlem Astrid Schjødt Pedersen sagde, at hun mener, at medlemmet bør have aktindsigt også i brevveksling mellem kreds og hovedforening. I forslaget betragtes sådan en brevveksling som intern og derfor uden for aktindsigt.

Powered by Labrador CMS