Blog
0   249

GeoGebraMesterSKAB - Skal din klasse være med?

Abonner på nyt om GeoGebra-bloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

GeoGebraMesterSKAB er en anledning til at lade ens indskolingsklasse arbejde skabende og kreativt med GeoGebra i matematikundervisningen. Vi har opdateret hjemmesiden med inspiration til aktiviteter, man kan lave i undervisningen.

Dansk GeoGebraMesterSKAB for indskolingen blev præsenteret på Folkeskolen.dk før sommerferien.

Dansk GeoGebraMesterSKAB har, som vores brug af kapitæler muligvis antyder, fokus på det skabende og kreative. Konkurrencen går i al sin enkelthed ud på, at klassen i fællesskab laver et “klassens flag” ud fra nogle kriterier og indsender det til bedømmelse af en jury. Klassen, der laver vinderflaget, belønnes med et tryk af klassens flag og GeoGebraT-shirts til hele klassen.

Der er desuden en pendant til konkurrencen i støbeskeen til de lærerstuderende, når de møder på studiet efter sommerferien.

Du kan læse mere om konkurrencen på hjemmesiden ggbmesterskab.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Der er nu blevet lavet et inspirationsmateriale, man kan vælge at benytte i forbindelse med klassens arbejde med at udvikle et flag. I materialet vises fx videoklip med forskellige teknikker, der kan være gode at mestre, når man skal konstruere et flag i GeoGebra. Som udgangspunkt har vi lavet 8 forskellige inspirationssider til eleverne, men i lærersektionen kan du udfylde en formular med ønsker til specifkke vejledninger, du mangler til din undervisning i forbindelse med konkurrencen. Vi vil løbende forsøge at udbygge med de nye forslag til vejledninger.  

Materialet er samlet i en GeoGebraBog og kan findes på kortlink.dk/ms6y.

 

Vi har fået flere forespørgsler på en lign. konkurrence for mellemtrin og overbygning, og det er planen, at vi fra næste år kobler de to afdelinger på. Vi har dog valgt at lave et mindre mesterskab dette første år, så vi kan få nogle erfaringer med omfang og form, inden vi kører det fulde mesterskab i august 2017.

Vi har allerede en idé til, hvad temaet for næste års konkurrence skal være, og ligesom i år vil der være fokus på det kreative og skabende.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.252 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.045 andre er allerede tilmeldt