Lærer til lærer
0   585

Workshop til lærere om teknologiforståelse

Dette forløb er resultatet af 6 måneders udvikling af et forløb, som kan styrke lærere i grundskolens teknologiforståelse. Det baserer sig på grundige studier af lærernes grundlæggende forhold til ny teknologi og sigter mod, at teknologi anskues i forlængelse af lærernes praksis.

Kære alle,

De seneste 6 måneder har jeg gennem mit speciale på min kandidatuddannelse i it-didaktisk design beskæftiget mig med teknologiforståelse i lærerprofessionen og i særdeleshed, hvordan man kan understøtter lærere i grundskolens generelle teknologiforståelse. En del af min undersøgelse er foregået her på sitet.

Jeg har nu et undervisningsmateriale/forløb/design klar, som præsenterer 2 tilgange til en workshop, hvor lærere skal reflektere over, hvordan teknologi helt grundlæggende ræsonnerer med kerneopgaver i deres praksis - herunder undervisning. Det handler altså ikke om at mestre eksempelvis én enkelt teknologi, men rettere, på et overordnet plan, at blive klogere på, hvilke betydninger teknologier har for arbejdspladsen og den enkelte læreres gøremål. På denne måde kan forløbet blive udgangspunkt for, at arbejdspladsen er bedre rustet og mere bevidst om, hvilke betydninger nye teknologier har for skolen og dens ansatte og, i forlængelse heraf, skolens kerneopgave - undervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Forløbet er som udgangspunkt målrettet dig, som er it ressourceperson på din skole eller måske bare it interesseret. Det kan dog søsættes af alle. Hvis I på din arbejdsplads står over for it implementering næste skoleår eller er I interesserede i at drøfte og udvikle jeres syn på ny teknologi i fællesskab, er der altså hjælp at hente her.

Alle materialer kan hentes og bruges frit, og jeg stiller i øvrigt min ekspertise til rådighed, hvis man har spørgsmål, er nysgerrig eller ønsker sparring.

I linket herunder, findes en mappe, der indeholder alt, hvad du skal bruge: en oversigt, en vejledning og øvrige materialer.

https://drive.google.com/folderview?id=0B4hn4jrz0uKoa0pjbC03TUhUb0k&usp=sharing

Med ønsket om en rigtigt god sommer og et godt nyt skoleår,

Mange hilsener

Mikkel

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.084 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
782 andre er allerede tilmeldt