Lederrekruttering
0   427

Østjysk kommune avler egne skoleledere

Sidste år var Bjørn de Place lærer på Haldum-Hinnerup Skolen. I år er han viceskoleleder på Bavnehøjskolen i Hadsten. Og efter sommerferien rykker også Katrine Klixbull fra lærer til leder efter at have deltaget i Favrskovs talentprogram.

"Min daværende leder havde indstillet mig til at deltage i udviklingsforløbet. Før det havde hun prikket til mig for at høre, om jeg gerne ville denne vej, men sådan noget skal også lige passe med familien og fritiden. Jeg har ikke været i tvivl om, at jeg gerne ville noget ledelse, men det er aldrig til at time det, så det passer 100 procent", fortæller Bjørn de Place.

Lærer Katrine Klixbull fra Skovvangskolen i Hammel har også deltaget i forløbet, og fra august konstitueres hun som viceskoleleder på Tungelundskolen.

"Jeg er meget glad for, at hun har takket ja, for det handler ikke bare om at få et puslespil til at gå op, men mere om at matche de rigtige mennesker, så ledelsen på skolen bliver styrket", siger skolechef i den østjyske kommune Favrskov, Hans Jørgen Nielsen-Kudsk i en pressemeddelelse.

Sammen med professionshøjskolen Via har kommunen netop afsluttet det et-årige talentforløb, hvor 16 lærere og pædagoger på fastlagte undervisningsdage har fået undervisning på Via og deltaget i coachsamtaler, netværksmøder, vejledning og mentorsamtaler. Der har også været dialogmøder og individuelle samtaler med skolechefen og HR for at få egne udviklingsområder og overvejelser om ledelse i spil.

Artiklen fortsætter under banneret

"Forløbet har været godt skruet sammen, hvor vi har fået en masse teoretisk viden, som så er blevet sat i spil med konkrete cases og problemstillinger fra vores hverdag. Jeg er glad for, at forløbet har varet et år, for man skal også have sig selv med i det og lære over tid", understreger Bjørn de Place.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt