Debat
4   494

Om »ambitiøs« i jobannoncer

Antallet af adjektiver er steget kraftigt i skolernes jobannoncer. Især ordet »ambitiøs« går igen. Det ligger der noget symptomatisk i.

En nyuddannet lærer, Jakob Egelund, synes, at »Ambitiøs er et fantastisk godt ord. Skolen har brug for lærere, som brænder for deres fag, og som bliver ved med at videreuddanne og dygtiggøre sig. Det undrer mig faktisk, at ordet ikke altid har været brugt i jobannoncer«, siger han.« (folkeskolen.dk).

Det kan jeg da godt forklare: Dengang lærergerningen var en livsstil, lå det implicit i denne livsstil, at man var ambitiøs og blev ved med at videreuddanne og dygtiggøre sig. Det gjorde man gennem en udbredt kursusaktivitet på DLH, amtscentralerne og - ikke mindst - i de faglige foreninger. Og det gjorde man gennem selvstudier i det hjemlige lønkammer. I dag er de første sparet væk, og det andet har vores arbejdsgiver selv frabedt sig.

Artiklen fortsætter under banneret

På den baggrund må man spørge: Hvordan er det lige, skolelederne i dag kan forvente, at lærerne »bliver ved med at videreuddanne og dygtiggøre sig«?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ