Uskolet
0   50

Tips og gode råd til din sommerferie

Sæt dig lidt ind i det lokale sprog. Visse udenlandske dialekter har for eksempel flere forskellige ord for kakerlak.

Lær om den lokale kultur ved at opsøge områdets historiske perler. Det kan være en kirke, et fæstningsanlæg eller hotellets wifi-router.

Artiklen fortsætter under banneret

Vær forberedt på, at karakteristikken »farverigt natteliv« kan dække over ballonpyntet baglokale med 48-årig dj-skråstreg-udsmider, hvis yndlingskassettebånd er med Ace of Base.

Vær opmærksom på, at trafikken mange steder i udlandet kan være mere hektisk og præget af fagter og horn. Det gælder især, hvis du kører i den forkerte side af vejen.

Elsker du også det uforudsigelige ved afbudsrejser? Gør det endnu mere spændende, og tag en fremmed kuffert ved bagagebåndet.

Hvis du ikke kan lade være, er det bedre at råbe »HAJ« i lufthavnen og »BOMBE« ved stranden end omvendt.

Ved poolområdet kan dine børn få venner for livet. Eller i hvert fald indtil på torsdag, når de skide fregnede møgunger i AGF-trøjer har lært din datter at ryge.

Har I valgt nordisk campingferie, udnyt »allemandsretten« og slå igloteltet op i en behagelig parkeringskælder.

Husk, at den teenager med tomme øjne og uren hud, der glemte din bestilling i iskiosken, måske simpelthen bare hader sit liv.

Mange museer har temmelig strikse ordensregler. Vis hensyn, når I taler, spiller bold eller eventuelt anvender engangsgrill.

Løbet tør for læsestof? Anders Breiviks 1.500-siders manifest kan nemt printes ud og tages med på stranden. Ellers prøv den nye gymnasiereform.

Glem ikke billeder til sociale medier. Klassikeren med dine fødder i forgrunden og dejlig vandkant i baggrunden vil kun irritere få af dine venner.

Og husk nu: Slap af, kære ven - du har fri. Syng en glad melodi.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ