Debat
0   461

Samtale om LOMA undervisning

LOMA-Undervisningsforløb i forskellige fag i folkeskolen. På folkemødet på Bornholm viser lærere fra Nymarkskolen i Svendborg eksempler på hvordan de arbejder med LOMA-lokal mad i fagene.

Så blev det tid til samtalen om LOMA i fagene. Hvordan er det vi får koblet det der foregår i LOMA-køkkenet med det der er fagfagligt, og på den måde får en virkelighedsnær undervisning?

Er LOMA undervisning endnu en ting mere vi skal i folkeskolen?

På folkemødet i dag har vi, lærere Mette Larsen og Rikke Thrane har fortalt og vidensdel nogle af alle de gode erfaringer der allerede er med at arbejde med LOMA i fagene. Bare for at nævne nogle, så blev der vist eksempler på LOMA matematik i udskolingen. Hvor 8.klasse har arbejdet med madspild, med udgangspunkt i data indsamlet i LOMA-køkkenet, hvor kammeraterne stod for tilberedning af ugens måltid. Dansk i udskolingen, hvor man har arbejdet med faste reklamer og lavet en LOMA-reklame som produkt. Billedkunst på melletrinet, hvor man har lavet malerier af forskellige råvarer. Matematik i indskolingen, med kategorisering af råvare på hylderne i det virtuelle supermarked, for derefter at gå på indkøb. Dansk i indskolingen, hvor man lavede fantasi fortællinger med råvare som hovedpersoner.

Nej LOMA er ikke en ekstra ting vi skal i folkeskolen, det er en vej til at nå de færdigheds- vidensmål der ligger i fagene. Hvad er det LOMA kan? LOMA kan være være med til at gøre undervisningen virkelighedsnær for eleverne og bringe teori og praksis tættere sammen. Eleverne udvikler handlekompetencer på det almen personlige plan i forhold til at træffe gode valg omkring det gode sunde liv.

Artiklen fortsætter under banneret

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
800 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.189 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.514 andre er allerede tilmeldt