Debat

Samtale om LOMA undervisning

LOMA-Undervisningsforløb i forskellige fag i folkeskolen. På folkemødet på Bornholm viser lærere fra Nymarkskolen i Svendborg eksempler på hvordan de arbejder med LOMA-lokal mad i fagene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så blev det tid til samtalen om LOMA i fagene. Hvordan er det vi får koblet det der foregår i LOMA-køkkenet med det der er fagfagligt, og på den måde får en virkelighedsnær undervisning?

Er LOMA undervisning endnu en ting mere vi skal i folkeskolen?

På folkemødet i dag har vi, lærere Mette Larsen og Rikke Thrane har fortalt og vidensdel nogle af alle de gode erfaringer der allerede er med at arbejde med LOMA i fagene. Bare for at nævne nogle, så blev der vist eksempler på LOMA matematik i udskolingen. Hvor 8.klasse har arbejdet med madspild, med udgangspunkt i data indsamlet i LOMA-køkkenet, hvor kammeraterne stod for tilberedning af ugens måltid. Dansk i udskolingen, hvor man har arbejdet med faste reklamer og lavet en LOMA-reklame som produkt. Billedkunst på melletrinet, hvor man har lavet malerier af forskellige råvarer. Matematik i indskolingen, med kategorisering af råvare på hylderne i det virtuelle supermarked, for derefter at gå på indkøb. Dansk i indskolingen, hvor man lavede fantasi fortællinger med råvare som hovedpersoner.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Nej LOMA er ikke en ekstra ting vi skal i folkeskolen, det er en vej til at nå de færdigheds- vidensmål der ligger i fagene. Hvad er det LOMA kan? LOMA kan være være med til at gøre undervisningen virkelighedsnær for eleverne og bringe teori og praksis tættere sammen. Eleverne udvikler handlekompetencer på det almen personlige plan i forhold til at træffe gode valg omkring det gode sunde liv.