Elever fra en modtageklasse på Ørkildeskole i Svendborg har deltaget i Loma-projektugen, hvor de selv har været med til at bestemme menuen. På Folkemødet havde de lavet falafel-kugler med salat og brød.

Lokalt mad-projekt skaber fællesskab

Projektet Loma integrerer mad og madlavning i alle skolens fag. Det gør undervisningen mere virkelighedsnær og skaber fællesskab blandt eleverne, lyder erfaringer fra lærere og projektmedarbejdere.

Publiceret

Loma

Madprojektet Loma - lokal mad -begyndte som et pilotprojekt på Nymarkskolen i Svendborg i 2013.Siden blev det bredt ud til skoler i Herning, Aalborg, Svendborg ogIshøj. Projektet arbejder for at gøre sundhed, lokale råvarer ogelevers deltagelse i tilberedningen af skolemad til en del afhverdagen på danske skoler. I projektet indgår også, at lokalefødevareproducenter deltager i undervisningen som en del affolkeskolereformens åbne skole. Projektet har en rækkearrangementer på Folkemødet på Bornholm. Loma er støttet afNordea-fonden.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.