Anmeldelse

www.besættelsessamlingen.dk

www.besættelsessamlingen.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste del af 1970'erne blev der i forbindelse med et projekt på en skole i Grindsted indsamlet en række genstande stammende fra besættelsesårene. Således startet som et skoleprojekt blev det efterfølgende overtaget af andre og gjort til en samling under det lokale museum. Men dette museum, som efter kommunalreformen nu hedder Billund Museum, har for tiden ikke mulighed for at udstille sin samling.

Fakta:

Titel: www.besættelsessamlingen.dk

Type: Internet

Forlag: Billund Museum

Hvad gør man så? Ja, man gør samlingen tilgængelig på sin hjemmeside med billeder af de mange genstande. På den måde opstod "Besættelsessamlingen", som nu er tilgængelig for alle interesserede på www.besættelsessamlingen.dk. Billund Museum giver en samlet oversigt over emner, der er relevante i forhold til den interesserede besøgende.

Billeder fra besættelsestiden er suppleret med lydklip og enkelte filmklip. Det drejer sig både om hverdagens store og små trængsler, modstandskampen såvel som de store linjer i krigen og besættelsen af Danmark. Et sjovt bidrag er en række quizzer om besættelsestiden, som godt kan bruges i forbindelse med afslutningen på et arbejde med besættelsestiden.  

Museet nævner selv gymnasieelever som den primære målgruppe, men også folkeskolens ældste elever tænkes som målgruppe. Det er dog nødvendigt for de fleste folkeskoleelever at være bevidste om deres søgning for at få det bedste udbytte.

Alt i alt et spændende sted at besøge (på nettet), når nu den egentlige samling ikke er tilgængelig for tiden. Det giver besøgende fra hele landet lige let adgang til materiale om de fem besættelsesår.