40 år for skolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jørgen Christensen, amtscenterchef i Københavns Amt, har den 1. august været ansat i offentlig tjeneste i 40 år - heraf de sidste 28 år som leder af Amtscentret for Undervisning.

Efter læreruddannelse fra Statsseminariet på Emdrupborg i 1959 var han ansat i Tårnby Kommune, indtil han i 1969 blev ansat til at etablere landets første Pædagogiske Central i Albertslund Kommune. To år senere blev han hentet til Københavns Amt for at opbygge et pædagogisk servicecenter for hele regionen.

Jørgen Christensen har ud over sit virke som leder og inspirator for et af landets spændende og initiativrige pædagogiske centre haft en lang række tillidsposter inden for den pædagogiske verden.

I de unge år deltog han ihærdigt i foreningen Unge Pædagogers reformpædagogiske arbejde, dels i redaktionen af foreningens tidsskrift, dels som formand i ti år. Igennem 22 år har han endvidere deltaget aktivt i kredsen omkring udgivelsen af Dansk pædagogisk Tidsskrift. I 80'erne var han formand for Foreningen af pædagogisk ansatte ved Amtscentralerne og næstformand for Statens Filmcentrals bestyrelse. Som formand for Amtscentrenes Kontaktudvalg har han gennem 90'erne gjort en stor indsats for Amtscentrenes fællesskab, ligesom han målbevidst deltog i revisionen af lov om Amtscentre i 1997.

Der afholdes reception på Amtsgården, Stationsparken 27 F, Glostrup, den 26. august, klokken 14-16.