Debat
0   515

Besparelser går ud over rengøringen & lærer & elever

BT skriver at de klamme skole-toiletter vender tilbage

http://www.bt.dk/annonce/klamme-skole-toiletter-vender-tilbage

Artiklen fortsætter under banneret

"Risiko for infektionKlamme toiletter medfører nemlig alvorlige konsekvenser. Det påpeger læge og næstformand i Rådet for Bedre Hygiejne, Claus Malta Nielsen – både i forhold til risikoen for infektioner og i forhold til for eksempel forstoppelse hos elever, der fravælger at bruge toiletterne.

”Det de fleste reagerer på i forhold til rengøring er det æstetiske, hvor nogle elever holder op med at bruge toiletterne. Det er absolut ikke sundhedsfremmende,” siger Claus Malta Nielsen og fortsætter.

”Men ser vi på risikoen for spredning af infektionssygdomme, har rengøring af toiletterne også betydning. Her er håndhygiejnen det vigtigste, men rengøring spiller en rolle, og er infektionsrisikoen stor, øger det også sandsynligheden for at man smitter sine forældre og søskende.” "

Med næse for skoletoiletter

Når vi er ude og kontrollere skoletoiletter bliver vi overrasket over hvilket niveau, der bliver tilbud folkeskolen. På nogle folkeskoler er det ikke kun daggammelt møg der flyder på rør, under vasken og andre steder. Det er mange år gammelt.

Skoletoiletter er folkeskolens mest besøgte rum

Der er mange forklaringer på, hvorfor der er beskidt når man taler med lærer, rengøringspersonalet, servicepersonalet, skoleledelsen og eleverne. De mange forklaringer afspejler samtidigt, at skoletoiletter er et komplekst problem, hvor forklaringen også skal findes i den arkitektur og dermed den kultur, vi har bygget op omkring vores toiletter. 

Fremtidens toiletkultur

Mange steder i folkeskolen er der et unisex-toilet på under 2 kvadratmeter, som har besøg af 75 elever på en dag. Det bliver gjort rent kl. 8. og soigneret kl. 12, hvis man er heldig. Hvis toiletkultur var vigtig, ville rummet været stort, så der er plads til rengøring. Der ville ikke være traditionelt flisegulv med furer, og man ville måske igen adskille de stående fra de siddende således, at der var mindre chance for tis på brættet. Måske var der også et vindue, så man kunne kikke ud og få frisk luft?

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.259 andre er allerede tilmeldt