Debat
1   576

Eksamensplayliste

Et klassisk afbræk i forberedelserne til eksamen.

Denne playliste er mest til udskolingen, som i disse uger slipper undervisningen og går til eksamen. I sådan en forberedelse kan der af og til være brug for at skubbe stemningen og humøret i en bestemt retning. Dette kan disse værker hjælpe med.

Første nummer er for at underbygge den meditative, afslappede atmosfære. 2. satsen fra Mozarts klarinetkoncert giver mulighed for en dyb vejrtrækning og tilbyder 6-7 minutter, hvor hjernen kan få ro.

Andet nummer er nærmest lige det modsatte. Nogle gange skal der pumpes energi ind i kroppen for at klare de sidste sider af bogen eller opgaven. Wilhelm Tell Ouverturen af Rossini starter med jagt-trompeter og man får næsten lyst til at galopere lidt på stedet. ’You can do it!’

Tredje nummer er en inspiration til de abstrakte tanker. Når fantasien er helt forsvundet og der skal nye, skæve og friske idéer frem. Forspillet til en fauns eftermiddag er skrevet af franske Claude Debussy og minder om impressionistiske malerier. Lyt især efter fløjte, obo og harpe.

Artiklen fortsætter under banneret

Fjerde nummer er måske den stemning, der ikke skal understøttes – nemlig frustrationen og de lidt mørke stunder. Brahms ungarske dans nr. 1 driver frem, som en aften før eksamen, hvor man er urolig for om man har læst og gjort nok.  

Femte nummer er mest kendt fra nytårsaften, men efter en eksamen springer propperne også! Danske H.C. Lumbyes Champagner Galop – tillykke med eksamnerne!

Med venlig hilsen DJ Class of Eva

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
692 andre er allerede tilmeldt