Debat

Eksamensplayliste

Et klassisk afbræk i forberedelserne til eksamen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne playliste er mest til udskolingen, som i disse uger slipper undervisningen og går til eksamen. I sådan en forberedelse kan der af og til være brug for at skubbe stemningen og humøret i en bestemt retning. Dette kan disse værker hjælpe med.

Første nummer er for at underbygge den meditative, afslappede atmosfære. 2. satsen fra Mozarts klarinetkoncert giver mulighed for en dyb vejrtrækning og tilbyder 6-7 minutter, hvor hjernen kan få ro.

Andet nummer er nærmest lige det modsatte. Nogle gange skal der pumpes energi ind i kroppen for at klare de sidste sider af bogen eller opgaven. Wilhelm Tell Ouverturen af Rossini starter med jagt-trompeter og man får næsten lyst til at galopere lidt på stedet. ’You can do it!’

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Tredje nummer er en inspiration til de abstrakte tanker. Når fantasien er helt forsvundet og der skal nye, skæve og friske idéer frem. Forspillet til en fauns eftermiddag er skrevet af franske Claude Debussy og minder om impressionistiske malerier. Lyt især efter fløjte, obo og harpe.

Fjerde nummer er måske den stemning, der ikke skal understøttes – nemlig frustrationen og de lidt mørke stunder. Brahms ungarske dans nr. 1 driver frem, som en aften før eksamen, hvor man er urolig for om man har læst og gjort nok.  

Femte nummer er mest kendt fra nytårsaften, men efter en eksamen springer propperne også! Danske H.C. Lumbyes Champagner Galop – tillykke med eksamnerne!

Med venlig hilsen DJ Class of Eva

https://www.youtube.com/playlist?list=PLFIXLEdBP2Hcjm2mtD-4Rde5ygetmTXYe