Debat
1   162

Lav loven om så alle skoler kan få lov til at forkorte skoledagens længde

Vi ser nu at det både i Odense og Norddjurs kommune er umuligt for skolerne at bruge loven til at forkorte skoledagens længde. Det bør få ministeren til at lave loven om, så alle skoler i landet får mulighed for at konvertere understøttende undervisning og lektiecafe til 2-lærertimer.

I Norddjurs kommune sagde en enig kommunalbestyrelse ja til, at folkeskolerne får lov til at forkorte skoledagens længde til kommunalbestyrelsesmødet den 23 februar, men efter at 4 skoler har indsendt ansøgninger har forvaltningen og flertallet i BUU udtryk bekymring for om ansøgningerne nu også var lovlige.

Det har afstedkommet side op og side ned med juristeri, der stort set ikke er til at forstå for andre end drevne jurister og en indstilling fra Norddjurs Kommunes Velfærdsdirektør om, at INGEN af de 4 ansøgninger bør imødekommes, fordi de er i strid med loven.

Artiklen fortsætter under banneret

Dette på trods af, at Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling oplyser, at ministeriet ikke har mulighed for at tage stilling til konkrete sager på folkeskoleområdet.

Undervisningsministeren har ellers i starten af året skrevet 2 breve til alle kommunerne om, at de skal komme i gang med at forkorte skoledagens længde, men det er åbenbart ikke så nemt.

Som det er nu, bliver jeg nødt til at gå til ministeren og bede om, at hun laver loven om, da det jo er stort set umuligt at forkorte skoledagens længde uden ekstern juridisk bistand, som skolerne jo ikke har råd til i disse sparetider.

I Odense sidder der også en forvaltning og et flertal i BUU, som afviser alle Ansøgninger om at konvertere understøttende undervisning og lektiecafe til 2-lærertimer.

Er det ikke ved at være på tide at gøre ministeren opmærksom på at det altså ikke er alle kommuner, hvor det er muligt at forkorte skoledagens længde og at det er loven den er gal med ?

For det tyder på at der er en masse kommuner, som har godkendt at skolerne forkorter skoledagens længde i strid med loven, hvilket ikke er rimeligt for de kommuner som har gjort sig umage med at overholde loven, da det så betyder at de indstiller at skolerne ikke må forkorte skoledagens længde.

Det er simpelthen ikke rimeligt med en lovgivning, som bliver fortolket på så forskellig måde og som gør det rigtig svært for skolerne i visse kommuner at forkorte skoledagens længde.

Hvilket faktisk strider imod det forvaltningsretlige lighedsprincip, der fodrer at alle er lige overfor loven, og at lige fald skal behandles lige.

I Norddjurs kommune bliver sagen behandlet på et ekstraordinært møde i BUU nu på torsdag.

polweb.norddjurs.dk/open/B%C3%B8rne-%20og%20ungdomsudvalget%20%28%C3%85ben%29/2016/02-06-2016/Dagsorden%20%28%C3%85ben%29/BUU-02-06-2016%20-%2000%20Dagsorden%20med%20bilag.pdf


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ