Blog
2   520

Det er første gang..

Abonner på nyt om Matematiklærerforeningen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mon det også bliver den sidste?

Fra og med prøvetermin maj/juni 2016 bedømmes prøver med skriftlig besvarelse på 9. og 10. klassetrin af én statsligt beskikket censor. Dette blev gennemført ved en lovændring før sommerferien 2015. Overgangen til én bedømmer betyder, at faglærere ikke længere vil skulle foretage bedømmelse af skriftlige prøver, men faglærerne vil efter bedømmelsen have adgang til at se opgavebesvarelser og censorernes bedømmelser med henblik på evaluering af egen undervisning.

Jeg har ikke helt forstået logikken i denne ændring af praksis med bedømmelserne.

Kravet om evaluering har de sidste 5- 10 år taget til i styrke og lærerne har arbejdet med udvikling af deres evalueringspraksis.

Artiklen fortsætter under banneret

I år står lærerne så ude på sidelinjen og kigger på. De må ikke deltage i bedømmelsen af deres børn.

Vi beskikkede censorer retter som vi plejer, men har god tid, fordi der ikke sidder lærere og venter på at vi sender opgaverne retur.

Vi skal heller ikke drøfte karakterer med en fagkollega og da skolelederne ikke alle kan forventes at være tidligere matematiklærere, ja hvem skal så udtale sig om børnenes prøver, set fra barnets skoles vinkel?

Reelt har skolen, forstået som ledere, lærere og forældre, kun én mulighed for at påvirke bedømmelsen og det er at benytte sig af muligheden for at klage over bedømmelsen. En klage skal i første omgang vurderes af skolelederen, som beslutter om klagen skal godtages eller om den skal afvises. Godtages klagen sendes den til udtalelse hos censor. På den baggrund beslutter skolelelederen om klagen skal afvises eller om der er begrundet tvivl. Det hele kan ende med at Undervisningsministeriet fortager en ombedømmelse.

 Det kan gå hen og blive et kaotisk scenarie og man kan som beskikket censor pludselig få travlt på en anden måde end man plejer.

Det kan blive det man på godt jysk kalder træls.

Den nye praksis skal retfærdigvis prøves før der kan drages konklusioner om retfærdigheden af den.

Jeg vil se frem til den kommende evaluering.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.296 andre er allerede tilmeldt