Debat
0   76

Mine vilkår er forringet

Jeg er skolebibliotekar og lærer, og i forbindelse med implementeringen af den nye overenskomst er mine vilkår som skolebibliotekar i høj grad blevet forringet. Alle mine bibliotekstimer er skemalagte, og jeg får ingen tid til forberedelse. Jeg er åbenbart blevet en form for kontorfunktionær og kunne vel lige så godt melde mig ind i HK.

Jeg har i forbindelse med dette valgt at melde mig ud af DLF, og jeg skrev til DLF:

Artiklen fortsætter under banneret

»Som skolebibliotekar i den danske folkeskole oplever jeg ikke længere, at DLF varetager mine interesser, og jeg ønsker derfor ikke at være medlem af organisationen DLF. Så jeg udmelder mig hermed fra dags dato«.

Som respons herpå fik jeg følgende svar:

»Da du har fået ansættelse uden for vores forenings organisationsområde, udmeldes du per 01-07-2009«.

Så er det bare, at jeg spørger dig, Anders Bondo Christensen: Hvad kan skolebibliotekarerne bruge DLF til, når vi ikke længere betragtes som en del af organisationen?

Var formålet med overenskomsten at få os marginaliseret og gjort til kontorfunktionærer? Så kan jeg godt blive bekymret for, at skolebibliotekarer bliver en sjælden race, for jeg er ikke blevet lærer og skolebibliotekar for at skulle arbejde som kontormus. Hvor er muligheden for - som skolebibliotekar - at kaste sig ud i lange spændende undervisningsforløb med klasser, som gerne vil benytte sig af mine undervisningsresurser, når jeg ikke får tid til undervisning? Jeg er skuffet og desillusioneret, og jeg spørger mig selv, hvorvidt en vidensbank kan overleve med de vilkår, vi har. Vi har jo tydeligvis ikke vores fagforening i ryggen.

Svar

Skolebibliotekarer skal have tid til hele deres arbejdsopgave, også deres forberedelse. Det fremgår helt tydeligt af den overenskomst, vi har indgået. Hvordan man vælger at strukturere og organisere arbejdet, afgøres lokalt. Den nye aftale indeholder samme muligheder for at indgå akkorder som den gamle.

Jeg synes, du skal melde dig ind i DLF igen og tage en snak med din skoleleder og tillidsrepræsentant om en hensigtsmæssig organisering af dit arbejde. Det har bestemt ikke været KL's eller DLF's mening at gøre skolebibliotekarerne eller andre til kontorfunktionærer - tværtimod.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ