DLF's hovedstyrelse
2   500

Hovedstyrelses-medlem Erik Cloyd Ebsen er død

Medlem af hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening Erik Cloyd Ebsen er død, 56 år. Han faldt pludseligt om med hjertestop i går.

Erik Cloyd Ebsen blev valgt ind i hovedstyrelsen i november sidste år. Han trådte ind i Hovedstyrelsen pr. 1. januar og fik plads i overenskomstudvalget. Han var på sjette år ansat som talehørefagkonsulent i PPR i Aarhus Kommune, og det lå ham på sinde at give de mindre medlemsgrupper en stemme i DLF, så deres løn- og ansættelsesvilkår ikke bliver glemt i det store spil. Han gik derfor til valg på, at medlemsgrupperne uden for folkeskolen blev repræsenteret af én fra "egne rækker".

Med sig havde han en fagpolitisk ballast som medlem af kredsstyrelsen i Århus Lærerforening, som han blev valgt ind i 1. april 2014 og havde sæde i indtil sin død i går. Han var desuden formand for Foreningen af tale-hørelærere i Folkeskolen, FTHF.

Han var tidligere ansat som lærer på forskellige specialskoler og i specialklasser, havde været talehørelærer og -konsulent på to PPR-kontorer og arbejdede som hørekonsulent med både børn og voksne i Region Midtjylland. Han var kendt som et engageret menneske, der ofte mindede andre om, at nogle børn har det sværere end andre. Han gik meget op i, at inklusion ikke blot kan oversættes med ét ord, og han bidrog med sin nuancerede viden på området.

Erik Cloyd Ebsen var varm, åben og humoristisk og havde evnen til at få alle omkring sig til at føle sig i behageligt selskab. Han var samtidig dybt seriøs og sagde sin mening, når det var på sin plads. Han tog gerne kampen, når andre var uenige med ham, men han holdt øjnene på bolden og spurgte gerne ind til deres synspunkt. Det gjorde ham til et troværdigt menneske, som der stod respekt om.

Artiklen fortsætter under banneret

Han boede i Odder og fungerede som blandt andet filmfremviser i den lokale biograf.

Erik Cloyd Ebsen efterlader sig hustruen Helle og to voksne døtre.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.522 andre er allerede tilmeldt

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
656 andre er allerede tilmeldt