Hovedstyrelses-medlem Erik Cloyd Ebsen er død

Medlem af hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening Erik Cloyd Ebsen er død, 56 år. Han faldt pludseligt om med hjertestop i går.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Erik Cloyd Ebsen blev valgt ind i hovedstyrelsen i november sidste år. Han trådte ind i Hovedstyrelsen pr. 1. januar og fik plads i overenskomstudvalget. Han var på sjette år ansat som talehørefagkonsulent i PPR i Aarhus Kommune, og det lå ham på sinde at give de mindre medlemsgrupper en stemme i DLF, så deres løn- og ansættelsesvilkår ikke bliver glemt i det store spil. Han gik derfor til valg på, at medlemsgrupperne uden for folkeskolen blev repræsenteret af én fra "egne rækker".

Med sig havde han en fagpolitisk ballast som medlem af kredsstyrelsen i Århus Lærerforening, som han blev valgt ind i 1. april 2014 og havde sæde i indtil sin død i går. Han var desuden formand for Foreningen af tale-hørelærere i Folkeskolen, FTHF.

Han var tidligere ansat som lærer på forskellige specialskoler og i specialklasser, havde været talehørelærer og -konsulent på to PPR-kontorer og arbejdede som hørekonsulent med både børn og voksne i Region Midtjylland. Han var kendt som et engageret menneske, der ofte mindede andre om, at nogle børn har det sværere end andre. Han gik meget op i, at inklusion ikke blot kan oversættes med ét ord, og han bidrog med sin nuancerede viden på området.

Erik Cloyd Ebsen var varm, åben og humoristisk og havde evnen til at få alle omkring sig til at føle sig i behageligt selskab. Han var samtidig dybt seriøs og sagde sin mening, når det var på sin plads. Han tog gerne kampen, når andre var uenige med ham, men han holdt øjnene på bolden og spurgte gerne ind til deres synspunkt. Det gjorde ham til et troværdigt menneske, som der stod respekt om.

Han boede i Odder og fungerede som blandt andet filmfremviser i den lokale biograf.

Erik Cloyd Ebsen efterlader sig hustruen Helle og to voksne døtre.

Mindeord fra Anders Bondo Christensen