Debat

Helhedsskoler skal afgøres lokalt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Helhedsskoler eller ej? Det spørgsmål skal de enkelte kommuner selv have lov at tage stilling til. Det er i den enkelte kommune, den lokale viden og ekspertise findes, ogderfor også der, spørgsmålet bedst kan besvares.

Derfor vil jeg på det kraftigste opfordre regeringen til at lade kommunerne selv afgøre, hvordan de vil tilrettelægge deres skole- og fritidsordning.

Jeg synes, det er paradoksalt, at både De Konservative og Venstre gang på gang taler om afbureaukratisering og regelforenkling, samtidig med at de konsekvent forsøger at styre og lovgive om alt i hele Danmark.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det Radikale Venstre sætter tilliden og friheden til kommunerne meget højt. Vi går til valg på at kæmpe for mere tillid til de offentligt ansatte, og vi tror på, at man lokalt og regionalt er i stand til at træffe meget fornuftige afgørelser.

Derfor er vi åbne for, at kommunerne får frihed til at indrette sig, som de selv synes, også i spørgsmålet om helhedsskoler. Så længe folkeskoleloven er overholdt, og minimumskravene er opfyldt, mener vi ikke, man fra Christiansborg skal diktere, hvordan kommunerne bygger deres skole- og fritidsordning op.