Karakterer
3   826

Hvad mener du om forslaget til adgangskrav til gymnasiet på 4 i dansk og 4 i matematik?

Anja Skytte Pedersen, elev i 9.A

Vejledning frem for karakterer

Jeg er meget imod regeringens udspil. Som elev skal man have lov til at vælge den uddannelse, man gerne vil, og det skal ikke have noget med karakterer at gøre. Karakterer er bare et tal. Jeg synes ikke, en karakter skal bestemme, hvad du kan gøre. Men en karakter kan vise, hvor du ligger i forhold til andre elever. Og der skal følge en kommentar med, det skal ikke bare være et tal, som en karakter jo er.

Det svarer til, at jeg siger til dig: Du er pæn - uden at forklare, hvad det er, der gør, at jeg synes det. Så jeg føler, at jeg har brug for en masse vejledning. Det kan hjælpe os videre - det gør karaktererne ikke. Jeg synes alle skal have mulighed for at komme på gymnasiet. Jeg synes for eksempel, at man kunne lade parathedsvurderingen gå videre og bruge den i 9. klasse.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
320 andre er allerede tilmeldt