Anmeldelse

www.danmarksflora.dk

www.danmarksflora.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Plantebestemmelse. Hvordan får man eleverne til at kaste sig over dette med begejstring? Måske er en interaktiv internetbaseret flora løsningen? Danmarksflora.dk er et bud på, hvordan det kan gøres, og er tiltænkt elever i folkeskolen, gymnasiet og hf.

Fakta:

Titel: www.danmarksflora.dk

Type: Internet

Forlag: Zebra Media

Søgefunktionen er let at gå til med en lang række kriterier, så søgningen efterhånden indsnævres, og man til sidst forhåbentlig ender med den plante, man sidder med. Det kræver dog en stor faglig forhåndsviden at kunne bruge de mange fagudtryk i søgningen - selv om de alle er forklaret, bliver det uoverskueligt, hvis man slet ikke kender nogle i forvejen. Desværre mangler der en hel del billeder, som jeg håber kommer til snarest.

Opslagsdelen er et opslagsværk, hvor alle 529 planter i floraen er listet op i alfabetisk rækkefølge. Derudover er der afsnit om familier, biotoper, morfologi og taxonomi - sidstnævnte afsnit er noget tungt at komme igennem, og tegninger eller fotos ville være en stor hjælp.

Endelig er der værkstedsdelen med øvelser, hvortil der er en ultrakort lærervejledning. Alle opgaver skal hentes som pdf-fil og printes ud for at kunne bruges. Der er ingen facitliste til den stakkels lærer, som dermed er tvunget til at løse samtlige opgaver først. God træning, men meget tidskrævende.

Generelt synes jeg, danmarksflora.dk er et udmærket bud på en netbaseret flora. Layoutet er lækkert, og med de sidste billeder er søge- og opslagsdelen helt sikkert meget brugbar. Hvorfor man vælger ikke at bruge det lækre layout og mediets muligheder i opgavedelen, kan jeg kun undre mig over.