Debat

Et råd til Morten Olsens afløser

Om hvordan han bør sammensætte træningen af landsholdet, i henhold til læreruddannelsens principper for optimal undervisning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Åge Hareide

Først og fremmest tillykke med dit nye job som landstræner for det danske fodboldhold. Jeg skriver dette åbne brev til dig for at give dig et godt råd til hvordan du bør planlægge træningen af landsholdet. Jeg er halvvejs gennem min læreruddannelse, hvor fremtidens lærere uddannes. Da det er stedet hvor der undervises i at undervise, så må det naturligvis forholde sig sådan at her er undervisningen helt i top. Det må naturligvis også betyde at vægtningen af de forskellige dele der konstituerer den sammenlagte læreruddannelse er noget nær perfekt.

Ingen grund til at snøre fodboldstøvlerne for tit

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Inden jeg begyndte på læreruddannelsen troede jeg fejlagtigt at fodboldtræningen primært burde have praktisk karakter og altså udspille sig på banen, med kun en mindre del af træningstiden i teorilokalet. Det troede en af mine medstuderende, som er håndboldtræner, også. Han fortalte mig at hans håndboldpiger er på banen i omegnen af 90 % af deres træningstid, mens de kun bruger 10 % af tiden på at snakke om spillet uden for banen.

Men efter at være begyndt på læreruddannelsen har jeg indset at dette er en uhensigtsmæssig disposition. Her har vi nemlig ganske lidt praktik. I alt bliver det til 18 ugers praktik i løbet af uddannelsens 4 år, med - for vores vedkommende - omkring 5 lektioner om ugen, hvor vi er i spil (altså underviser). Vi må derfor forvente at få cirka 90 lektioner i rollen som lærer i folkeskolen i løbet af hele vores uddannelse. Det er 67,5 timer, eller 1 % af de 6.600 timer uddannelsen er normeret til.

Teori og noget at slukke tørsten med er vejen frem 

Så kære Åge, hvis du ønsker at gøre Ricardos succes fra sommeren 1992 efter, så vil jeg på det kraftigste anbefale at du tager ovenstående med i dine overvejelser, så du ikke begår den typiske brøler, nemlig at vægte det praktiske element alt for højt. Så køb en masse sodavand, så spillerne har noget at slukke tørsten med, mens de sidder og bager i teorilokalet og diskuterer hvordan de bør gøre ude på banen. Så skal du bare se løjer.

Held og lykke!

Powered by Labrador CMS