Guldborgsund Kommune
0   396

Fælles kamp for at beholde velfærdskronerne lokalt

På Falster er der blevet sparet lærere væk i flere år i træk, og der er bred enighed om, at skolevæsenet ikke kan klare mere. I dag demonstrerede lærere og borgmester ligesom kommunalt ansatte i resten af Danmark mod regeringens sparekrav.

Borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder og formand for Lolland-Falsters Lærerforening Henrik Hansen var begge blandt de talere, der hoppede op på en bænk og talte til de omkring 100 fremmødte demonstranter foran rådhuset i Nykøbing Falster. Guldborgsund har måttet skære voldsomt i velfærden for at skaffe de penge, som regeringen kræver i omprioriteringsbidrag - én procent af det kommunale budget, som kommunen muligvis får tilbage igen, hvis Folketinget vælger, at pengene skal gå til kommunal velfærd.

At kommunens egne skattekroner skal blive i kommunen er han og Henrik Hansen helt enige om. Lærerkredsformanden fortalte om omprioriteringsbidraget, som Christiansborg nu kan bestemme, om de vil bruge til at købe jagerfly, til skattelettelser eller måske til kommunale velfærdsopgaver.

Artiklen fortsætter under banneret

"Der må vi som faglige organisationer stå sammen, selvom vi ind i mellem slås om midlerne", fremhævede Henrik Hansen og understregede, at de kommunalt ansatte er uundværlige og vigtige og heldigvis bliver takket af mange for deres indsats under vanskelige vilkår. Henrik Hansen fremhævede også, hvor mange lærerstillinger, skolerne i Guldborgsund har måttet afgive de seneste år:

"Det vil være fuldstændig uoverskueligt for elevernes undervisning at skære yderligere".

Lokale fagforeninger samlet i Velfaerdsalliance.dk stod bag den landsdækkende demonstrationsdag 12. maj med demonstrationer i flere end 70 kommuner. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ