Borgmester John Brædder og lærerkredsformand Henrik Hansen er på samme side i kampen mod regeringens omprioriteringsbidrag, som har betydet, at Guldborgsund Kommune har måttet skære helt ind til benet.

Fælles kamp for at beholde velfærdskronerne lokalt

På Falster er der blevet sparet lærere væk i flere år i træk, og der er bred enighed om, at skolevæsenet ikke kan klare mere. I dag demonstrerede lærere og borgmester ligesom kommunalt ansatte i resten af Danmark mod regeringens sparekrav.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Guldborgsund-politiker: "Vi har nået bunden"

Borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder og formand for Lolland-Falsters Lærerforening Henrik Hansen var begge blandt de talere, der hoppede op på en bænk og talte til de omkring 100 fremmødte demonstranter foran rådhuset i Nykøbing Falster. Guldborgsund har måttet skære voldsomt i velfærden for at skaffe de penge, som regeringen kræver i omprioriteringsbidrag - én procent af det kommunale budget, som kommunen muligvis får tilbage igen, hvis Folketinget vælger, at pengene skal gå til kommunal velfærd.

Kampen om folkeskolekronerne begynder i dag

At kommunens egne skattekroner skal blive i kommunen er han og Henrik Hansen helt enige om. Lærerkredsformanden fortalte om omprioriteringsbidraget, som Christiansborg nu kan bestemme, om de vil bruge til at købe jagerfly, til skattelettelser eller måske til kommunale velfærdsopgaver.

"Der må vi som faglige organisationer stå sammen, selvom vi ind i mellem slås om midlerne", fremhævede Henrik Hansen og understregede, at de kommunalt ansatte er uundværlige og vigtige og heldigvis bliver takket af mange for deres indsats under vanskelige vilkår. Henrik Hansen fremhævede også, hvor mange lærerstillinger, skolerne i Guldborgsund har måttet afgive de seneste år:

"Det vil være fuldstændig uoverskueligt for elevernes undervisning at skære yderligere".

Lokale fagforeninger samlet i Velfaerdsalliance.dk stod bag den landsdækkende demonstrationsdag 12. maj med demonstrationer i flere end 70 kommuner. 

920 undervisnings-timer: Ingen plads til nye ideer

Powered by Labrador CMS