Anmeldelse

Dunkelskovens Hemmeligheder

Dunkelskovens Hemmeligheder

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet er tænkt til brug på mellemtrinnet, det vil sige 5.-6. klasse, i fagene dansk, matematik, natur/teknik og idræt. Der lægges op til, at ideerne kan anvendes af såvel uøvede som mere garvede rollespilsentusiaster. I det medfølgende arbejdshæfte understreges det gentagne gange, at alt hvad der foreslås og omtales, er ment som oplæg, og jo mere den enkelte lærer og det enkelte team engagerer sig i brugen af materialet, jo mere vil de kunne få ud af det.

Fakta:

Titel: Dunkelskovens Hemmeligheder

Forfatter: Merete Bach, Flemming Bach

Pris: 499 kroner

Type: Dvd

Forlag: Ragnerok

Der er en klar og praksisorienteret kobling mellem indholdet på dvd'erne og de korte beskrivelser på skrift. Den ene dvd indeholder et righoldigt - måske lidt for omfattende - materiale, mens den anden rummer en række yderst velstrukturerede klip med eksempler og anvisninger på, hvad der kræves af en god historie, af de enkelte figurer, og hvad der er god skik for rollespillere. Disse sekvenser vil med held kunne afspilles for eleverne på en god storskærm.

Netop materialets omfang gør det dog nødvendigt, at en eller flere fra et team, forud for arbejdet med ideerne, gennemgår tekster og filmklip grundigt og udvælger. Bruges den tid, er der rigtig meget at hente i materialet, hvis indhold vil kunne danne basis for en spændende emneuge, nogle gode tværfaglige forløb eller for eksempel nogle spændende og informative timer på en lejrskole. Reelt synes jeg godt, materialet vil kunne bredes ud til også at inspirere på 4. og på 7. klassetrin.