Hans Erik Hansen, 59 år, Bryrup Skole, Silkeborg

Jeg drømte om...

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg drømte om at være den gode lærer. Hvad det indebærer, bliver nok finpudset i årenes løb. Jeg har været med til at ansætte en hel masse af mine kolleger, og det har givet mig grund til at tænke lidt ekstra over, hvad en god lærer er. Det er en, som kender sine stærke og svage sider. Man skal være rimelig afbalanceret og ikke tage sig selv for højtideligt. Men vigtigst af alt er respekten for barnet, og at man er nysgerrig på, hvordan man skaber de bedste vilkår for børnene.

Jeg er læreren, som lever efter mit ideal for en god lærer. Når man har været lærer i så mange år som jeg, oplever man nogle gange sig selv som en god lærer og andre gange som en fiasko. Jeg tror, at det hører med til faget, at man kan bære begge dele. Jeg er den gode lærer, når jeg har planlagt en fagdag, som får alle i klassen med, og jeg er en fiasko, når jeg har bestemt mig for at bruge undervisningen på noget, og så har eleverne slet ikke lyst til at lave det. Så skælder jeg ud på eleverne. Det bebrejder jeg mig selv, for man skal ikke skælde børn ud. Lov 409 har gjort det væsentlig sværere at være den gode lærer, og i de senere år er der kommet forældre, som ser deres børn som projekter uden omtanke for resten af klassen.

Blog: Hans Eriks historier