Debat
8   69

Skoletoiletter får smiley-ordning

Kan du huske dine skoletoiletter? I samme øjeblik begynder der en indre film, som minder om en gyser. De kolde vægge, dårlig belysning og døren som pludselig er gået i baglås. Du er spærret inden på skolen, lige der, hvor der aldrig kommer et menneske. Heldigvis er du voksen og indser, at det blot er et indre mareridt.

Politikkerne stikker næsen i toilettet

Artiklen fortsætter under banneret

De kommunale politikere bliver målt og vejet. De føler et stort ansvar for folkeskolen. Hver gang der kommer en national trivselsmåling, venter de med spænding. Hvordan er vores resultat? Et af målpunkterne er skoletoiletterne. 48 procent af eleverne i indskolingen og 60 procent af de ældre elever synes ikke, at deres skoles toiletter er rene.

Smiley-ordning vises på Skoletoiletdagen

Skoletoiletdagen er et årligt event, der tager skoletoiletter alvorligt. Den afholdes af Rådet for Bedre Hygiejne. På konferencen viser Brave den første smiley-ordning til skoletoiletter. Den skal løbende fortælle, hvordan børnene har det på toiletterne. Smiley-ordningen er en iPad, som giver børnene mulighed for, at give feedback om toiletforholdene. Nu kan skolen gribe problemerne og dermed hjælpe både børn og politikkerne til, at få bedre resultater i den nationale trivselsmåling og i skolen.

Velkommen til Toilet Heaven

En smiley måling giver ikke bedre toiletforhold, men stor opmærksomhed på problemerne og mulighed for at hjælpe eleverne. Derfor fortæller konsulentbureauet Brave om begrebet ”Toilet Heaven” på selve Skoletoiletdagen. Toilet Heaven er et billede på, hvordan de fremtidige skoletoiletter skal se ud. Toilet Heaven beskriver rengøringsprocessen og hvordan man nudger børn til god toiletadfærd. Toilet Heaven forklarer ligeledes, hvordan man gør toiletterne attraktive, uden at bygge helt nye toiletter i folkeskolen.

Skoletoiletdagen bliver afholdt på Birkerød skole, mandag d. 2 maj.www.skoletoiletdagen.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ