Debat

Solstik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 27/28 skriver syv kolleger fra Haderslev, at de vil melde sig ud af DLF, hvis ikke det forestående valg resulterer i en stor udskiftning i hovedstyrelsen samt et formandsskifte. De vrede lærere er utilfredse med den nye overenskomst, men de påstår i deres indlæg, at de naturligvis respekterer afstemningsresultatet. Ikke desto mindre truer de med at frasige sig deres sociale forpligtelser og melde sig ud af foreningen, hvis de ikke får deres vilje ved det kommende hovedstyrelsesvalg.

Kære Jonna, Ellen, Karen, Jette, Majbritt, Nikolaj og Stig, tænk hvad det ville betyde, hvis vi alle sammen meldte os ud af foreningen, familien, samfundet, hver gang vi ikke fik vores vilje ved afstemninger eller andre demokratiske processer. Hvad ville I sige til, at jeres egne elever reagerede på tilsvarende vis, når der skal træffes fælles beslutninger i klassen?

Forhåbentlig er jeres asociale og barnagtige forsøg på at udøve pression kogt sammen i sommervarmen og vil kølne af ved nærmere eftertanke. I modsat fald må I jo eventuelt melde jer ud af DLF og tage de konsekvenser, der følger med, når man ikke længere tager del i ansvar og forpligtelser i sin faglige forening.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kjeld Glückstadt

Gladsaxe

Powered by Labrador CMS