Anmeldelse

Grim weekend

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sex, sprut, stoffer og selvoptagethed kan være en farlig blanding. I Daniel Zimakoffs hænder bliver det en dødbringende cocktail.

Fakta:

Titel: Grim weekend

Forfatter: Daniel Zimakoff

Pris: 229,95 kroner

Sider: 144 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Forfatteren har givet sin roman titlen "Grim weekend". Det må siges at være noget af en underdrivelse med den handling, som bogen har.

De to brødre Abel og Gustav er alene hjemme i en weekend i forstadsvillaen i Birkerød. Abel venter på en pige, Kaya, som han håber vil blive hans kæreste. Banen er klar til en weekend med alt det sjove: Tøser, sprut og piller. Det drejer sig om at gå hele vejen med pigerne og drikke hjernen ud. Sådan som der altid er lagt op til, når brødrene er alene hjemme.

Men noget går helt og aldeles galt. Kayas lillesøster Lea sætter uden at ville det en lavine i gang.

Zimakoff har skrevet en roman med undertoner af græsk tragedie. Hovedpersonerne kan ikke ændre på nedturen mod den endelige katastrofe.

Man kan synes, at dette blot er endnu en roman om rodløs, selvoptaget, selvdestruktiv ungdom fra de københavnske forstæder. Men Daniel Zimakoff skriver nådesløst realistisk uden løftede pegefingre. Ved at lade hovedpersonerne komme til orde i de forskellige kapitler skabes en stigende spændingskurve, hvor det bliver læseren, der samler trådene. Læseren kommer også til at kende personernes motiver for deres handlinger, men har i sagens natur ingen mulighed for at gribe ind. Man kan kun se på, mens lavinen ruller.

En meget stærk ungdomsroman om en aldeles grum weekend.