Uskolet
1   75

Sensationelt fund af utilfredshed i det finske skolesystem udfordrer vores verdensbillede

En 41-årig finsk amatørundersøger, Matti Jääskeläinen, gjorde tirsdag et fund, som eksperter ikke tøver med at kalde sensationelt. Ved et tilfælde faldt han nemlig over, hvad der viste sig at være en lærer og en elev på en finsk skole, som faktisk ikke var tilfredse. Fundet vender op og ned på vores måde at forstå verden på: »Hidtil har menneskeheden på hele kloden været enige om, at skolesystemet i Finland var urørligt«, forklarer en ekspert. »De højtuddannede lærere nød stor frihed, god løn og kolossal respekt, og samtidig scorede raske, velopdragne elever gang på gang topplaceringer i internationale test, alt var ganske enkelt henrivende. Det billede har nu fået en gevaldig skramme«.

Jääskeläinen fortæller om sin opdagelse: »Jeg mødte en lærer, og så spurgte jeg ham, om han mente, at Finland har verdens bedste skole, og så svarede han: 'Næ'. Og så bagefter spurgte jeg en elev, om hun var glad og fik fine karakterer, og hun svarede: 'Næ'«. Fundet bekymrer eksperter: »Vi skal til at se mere nuanceret på det finske skolesystem. Det er mega besværligt«.

Artiklen fortsætter under banneret

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ