Debat
0   164

Stor utryghed

Ved et i øvrigt meget dejligt og hyggeligt pensionistkursus på Gl. Avernæs (28. juni til 30. juni) orienterede pensionisternes repræsentanter i hovedstyrelsen, Else Holm Johansen og Kristian Fløj-Jensen, os om den seneste udvikling inden for områder af interesse for lærerpensionisterne.

Tak for gode og klare redegørelser!

Artiklen fortsætter under banneret

Det kom bag på mig som en af dem, der modtager ægtefællepension, at 'under 67 år-tillægget' vil forsvinde år 2002, hvis man ikke forinden er fyldt 67 år. Fylder man 67 år inden år 2002, vil man modtage dette beløb til sin død.

Jeg har ikke haft fantasi til at tro, at man ville røre ved de ordninger, som var de eksisterende, da jeg (og vel også andre) i god tro baserede min/vores fremtidige pensionistøkonomi på dem.

I statstjenestemændenes blad så jeg desuden, at folkepensionen nu skal udbetales månedsvis bagud. Det vil sige, at jeg, som er født primo november, vil få min første folkepension udbetalt per 31. december. Det kalder jeg en forsinkelse på to måneder.

Ret mange flere negative ændringer kan let ryste ens økonomi. - Det giver stor utryghed! Er der flere af den slags chok indeholdt i overenskomstresultatet for os tjenestemandspensionister? - I forvejen halter tjenestemandspensionens procentuelle udvikling mere og mere bagud i forhold til lærerlønningerne på grund af den manglende del til pensionisterne af de beløb, der fordeles decentralt.

Er der nogen, der lytter til vores problemer desangående - og gør noget (andet end at godtage forringelser)?

Eva Kjær

Haslev


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ