Debat

Slå koen ned

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fysikundervisningens elendighed. Kemiundervisningens elendighed. Matematikundervisningens elendighed. Vore politikere må virkelig kro sig i sommervarmen. For Gud ved hvilken sommer fyldes aviserne med artikler og kronikker skrevet af gymnasie- og universitetslærere om den politiske succes med at sænke uddannelsesniveauet og kvæle den faglige vidensformidlende undervisning på især ovennævnte områder. Og hvor må det glæde politikerne og deres uudgrundelige pædagogiske inspirationskilder. Syv år efter folkeskolelovens ikrafttræden kan lovens sørgelige succes aflæses på alle videregående uddannelser. Danmark har sat kvalitetsstempel på den faglige fordummelse. Folkeskolen er gjort udelt, gymnasierne er gjort til masseskoler. Overalt er man tvunget af omstændighederne til at fremhæve og kvalitetsstemple den faglige ligegyldighed, den tværfaglige fællesskabssnak og det sociale samvær på bekostning af lærdom, viden og højt fagligt niveau. Den sejlivede socialdemokratiske hellige ko: 'Hvad alle ikke kan lære, må ingen lære', har ganske enkelt pådraget sig kogalskab, som en kronikør skrev i Politiken. Koen burde snarest slås ned. Men det gør vi ikke i vores lille fordummede land. Her ophøjer vi sygdommen til normaltilstand. Ja, og selvfølgelig er sygdommen også blevet forsvaret i de samme aviser. Det er også, fordi fysik, kemi og matematik er så svært. Og så oplever eleverne ikke rigtigt fagene som taget ud af deres hverdag. Men denne afprelning indeholder måske netop ondets rod. Man bør selvfølgelig undervise i fagene for fagenes skyld i stedet for hele tiden at lede efter vedkommende tilknytningspunkter i børnenes hverdage. Og så bør man gøre skolen delt for at give bogligt stærke elever muligheden for at tilegne sig fagene,- sådan som bogligt stærke elever altid har kunnet, før skolen blev ramt af den socialdemokratiske syge.

Vagn Madsen

Brønderslev

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler