Læsning
0   224

Forlag tager højde for svage læsere

Det svenske forlag Natur & Kultur har valgt at udgive undervisningsmateriale i biologi, fysik og kemi i to versioner. En til normallæsere og en særlig udgave til børn med læseproblemer. Denne udgave har mindre tekst, fokus på de faglige kerneoplysninger og enklere forklaringer.

»Det vil vi ikke gøre«, siger Ebbe Dam Nielsen, der er formand for sektionen for undervisningsforlag under Forlæggerforeningen og direktør for forlaget Alinea.

»Elever, der har svært ved at læse, skal kunne sidde med præcis den samme bog som de øvrige elever. De skal bare have hjælp til at få den samme viden. Det kan de ved at have bogen foran sig digitalt, få teksten læst op, få ord forklaret og få hjælp til at skrive i arbejdsbogen«, siger han.

Alinea har valgt en webløsning, hvor elever kan få læst undervisningsmateriale højt. Det skyldes dels ønsket om at give eleverne de samme forudsætninger, dels at det er dyrt at udgive undervisningsmateriale i to versioner.

Artiklen fortsætter under banneret

Jan Kaare


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.274 andre er allerede tilmeldt