Sådan ser regnestykket ud

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerhøjskole skal have 1.050 kroner i kursusafgift for hver lærer, der tager det pædagogiske IT-kørekort (informationsteknologi).

Hvis skolen selv udbyder kurset, skal den lønne vejlederen. Ifølge Skole-IT's materiale svarer vejlederens forpligtelser til minimum 75 arbejdstimer per hold. Der må højst være 25 kursister på et hold.

Der er ingen centralt fastlagt timeløn for vejlederne, så det er op til lokal forhandling. Nogle skoler modregner vejlederens indsats i lærerens almindelige timeregnskab, andre aflønner vejlederen efter taksten for timelønnede lærere på Danmarks Lærerhøjskole (godt 200 kroner i timen).

Hvis skolen ikke har en Skole-IT-vejleder i lærerkorpset, kan den uddanne en. Uddannelsen, som foregår på Danmarks Lærerhøjskole, koster 2.250 kroner plus 300 kroner til materialer.

Danmarks Lærerhøjskole regner med, at hvert hold udløser ti timers administrativt arbejde på sekretariatet. Den belastning må skoler, der selv udbyder kurser, også tage i betragtning.id