Arbejdsskader
0   329

Jersie-sag afgjort som arbejdsskade

Kommunen fik ikke medhold i anke. Følgerne af forældres overvågning af lærer anerkendt som en arbejdsskade

To år tog det at afgøre sagen, men nu har Den Sociale Ankestyrelse anerkendt, at lærer ved Jersie Skole, Birte Jacobsen, var udsat for en arbejdsskade, da forældre i 1997 overvågede samtlige hendes timer i en 1.-klasse, fordi de var utilfredse med hende.

I afgørelsen står, at Ankestyrelsen anerkender den psykiske lidelse - posttraumatisk stress-syndrom - hun pådrog sig, som en erhvervssygdom. 'Ankestyrelsen finder, at Birte Marie Jacobsen i forbindelse med overtagelsen af en 1. klasse i sommeren 1997 var udsat for psykiske belastninger, der ligger ud over, hvad der kan påregnes som lærer'.

Artiklen fortsætter under banneret

Første afgørelse i sagen traf Arbejdsskadestyrelsen i januar 1998, hvor de ikke mente, at sagen var en arbejdsskade. Denne afgørelse ankede Danmarks Lærerforening, og Arbejdstilsynet blev bedt om en vurdering af sagen. Arbejdstilsynet sagde klart, at Birte Jacobsen havde været udsat for en psykisk sundhedsskadelig belastning ved forældrenes overvågning. Sagen blev derefter forelagt Erhvervssygdomsudvalget, og i oktober 1998 sagde Arbejdsskadestyrelsen, at der var tale om en arbejdsskade. Denne afgørelse ankede Solrød Kommune imidlertid med henvisning til, at der var tale om en principiel sag, men denne anke har kommunen altså ikke fået medhold i.

Forældrenes overvågning gav Birte Jacobsen et nervesammenbrud, og Den Sociale Ankestyrelse siger nu, at der er en årsagssammenhæng mellem hendes udvikling af et posttraumatisk stress-syndrom og den psykiske belastning, hun var udsat for. Det er derfor anerkendt som en arbejdsskade.

Af afgørelsen fra Den Sociale Ankestyrelse fremgår det i øvrigt, at både Solrød Kommunes forsikringsselskab og Kommunernes Landsforening (KL) undervejs har frarådet kommunen at anke Arbejdsskadestyrelsens afgørelse. KL har også givet udtryk for, at de fandt Arbejdstilsynets påbud korrekt.

Birte Jacobsen har været ansat ved Jersie Skole i 23 år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ