Job&karriere Ledig
0   153

Guide til den gode ansøgning

Hvad skal din ansøgning indeholde, og hvordan skal den bygges op? Lærernes a-kasse hjælper dig med den gode ansøgning.

Det er vigtigt at fange arbejdsgiverens interesse blandt bunken af ansøgere. Lærernes a-kasse har flere vejledninger, som kan guide dig på vej. Vi lægger ud med opbygningen:

Overskriften

Fang arbejdsgiverens opmærksomhed med en spændende overskrift, hvor du med få ord får fortalt, hvem du er, og hvad du gerne vil. a-kassen foreslår for eksempel »Maratonløbende matematiklærer mangler …« frem for klichéer som »Vedrørende stillingen som matematiklærer«.

Hvorfor dem?

Start med at argumentere for, hvorfor du gerne vil have lige præcis denne stilling på denne skole - hvad det er ved den, som interesserer dig. Færdiggør sætningen: »Stillingen er lige mig, fordi …«, og få de gode grunde skrevet med i ansøgningen. Vis, at du vil dem.

Hvorfor dig?

Hvorfor er det lige netop dig, de skal ansætte, frem for de andre? Skriv om dine kompetencer - gerne med konkrete eksempler fra dine tidligere stillinger eller praktikker. Hvornår har noget virket særligt godt? Hvilke kompetencer har du tænkt dig at bringe med videre til denne stilling? Fortæl om det, hvis du har lavet et vellykket trivselsprojekt eller et godt undervisningsforløb - især hvis det også kan bruges i den stilling, du nu søger.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvem er du?

Skriv lidt om dig selv - hvem du er som person, og hvordan du arbejder. Hvad er dine værdier, kan du samarbejde, og hvilke ord kendetegner dig?

Til sidst …

A-kassen råder dig til at slutte af med en sætning, som lægger op til videre kontakt, for eksempel: »Jeg håber at få lov til at uddybe, hvorfor jeg brænder for …« eller »På kort sigt vil jeg glæde mig til en samtale. På længere sigt vil jeg se frem til et spændende samarbejde«.

A-kassen har også en række mere generelle råd til din ansøgning:

Vis, hvem du er

Lad din personlighed skinne igennem, for eksempel gennem sproglige vendinger, erfaring eller holdninger. Pas på med at skrive en alt for generel ansøgning.

Godt layout

Det kan virke simpelt, men godt layout med masser af luft om teksten virker. Begræns din ansøgning til maksimalt én side. Og sørg for at få nogen til at læse korrektur, for du kan have stirret dig for blind på teksten til at se slåfejlene.

Positivitet

Slutteligt råder a-kassen dig til i hele ansøgningen at være positiv, åben og ærlig. Fokusér på, hvad du kan, og hvad du er god til, frem for den del af stillingsopslaget, du måske ikke kan - endnu.

Find flere tips og se eksempler på ansøgninger på dlfa.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
461 andre er allerede tilmeldt