Blog
1   534

Gys og gru - klassisk stil

Abonner på nyt om Playlister fra DJ Class of Eva i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvorfor er noget musik uhyggeligt? Og hvem har skrevet noget af det musik vi kender fra gyserfilmene?

Maya Schack har opfordret til en playliste under overskriften Gys og gru. Så her er 4 musikalske bud på uhygge og rislen ned af ryggen.

Den første video er Bachs Toccata og fuga i d-mol. Videokunstnere har lavet en fed visuel måde at følge musikken på. Smæk gerne op på smartboardet. Hvorfor føles denne musik uhyggelig for mange? Er det på grund af kirkelyden? Eller fordi musikken er i mol, den 'triste' toneart? Eller noget tredje?

Den anden video er musik fra én af de mest kendte gyserfilm, Hitchcocks 'Psycho'. Hvem kan huske lyde af violiner da hun trækker badeforhænget væk? Tænk evt. på flere film hvor musikken er med til at lave stemningen uhyggelig. Et lidt atypisk eksempel kunne være uglen Hedvigs tema i Harry Potter...

Den tredje video er et eksempel på hvordan man lavede makaber lyd for over 150 år siden. Danse Marcabre af den franske komponist Camille Saint-Saens. Efter en lille indledning er det igen soloviolinen, som næsten danser dødedans med resten af orkestret. Læg mærke til hvordan hun nærmest synger en melodi, som hele orkestret så gentager. Hvem vinder? 

Artiklen fortsætter under banneret

Fjerde og sidste video i denne omgang er indledningen til det kæmpe korværk Carmina Burana af tyske Carl Orff. Teksten er på filmen oversat til engelsk og musikken er kendt fra flere film. Koret skriger til himlen om skæbnen og de store pauker lyder næsten som Helvedes porte, der lukker sig bag os!

God fornøjelse og tak for opfordringen!

MVH DJ Class of Eva


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt