Debat

Konservative illusioner

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Blot en dag efter at den konservative partileder Lene Espersen gjorde endnu et sympatisk forsøg på at vise noget tillid til de offentligt ansatte (folkeskolen.dk 25. maj), kunne man i Berlingske se, hvordan virkeligheden er. Her udtalte den konservative politiske ordfører Henriette Kjær sig vedrørende det stigende antal børn, der med forskellige diagnoser kræver mere ekspertise og samtidig er et alvorligt anslag mod folkeskolens rummelighed. Her var budskabet, som altid, når skiftende borgerlige ordførere udtaler sig, at kommunerne selv må finde ud af det. »Tag jer sammen«-retorikken er stadigvæk gældende, når man reelt skal diskutere, hvordan kommunerne skal takle de stigende børnetal og dermed det stigende antal børn, der har brug for ekstra hjælp.

Fakta er jo stadigvæk, at skattestoppet reelt er det største anslag, der har været mod velfærdssamfundet - måske nogensinde. De Konservative har systematisk været med til at stramme kommunernes økonomi og handlefrihed så voldsomt, at det virker nærmest provokerende, at man nu skal til at tale pænt til den danske lærerstand, som man selv har været med til at slide voldsomt på. I København står millionerne i kø for at blive brugt til at renovere slidte folkeskoler, men vi må ikke bruge vore egne penge. Start med at give kommunerne friheden tilbage til det løft af folkeskolen, der mange steder er nødvendigt for at gøre den til en mere attraktiv arbejdsplads.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler