Pensionister: Stadig ikke kurser nok

Fraktion 4 får dobbelt så mange delegerede på årsmøderne, og antallet af pensionistkurser forhøjes hvert andet år.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Jeg er glad for, at vi nu får 44 i stedet for 22 årsmøderepræsentanter«, sagde Greta Jørgensen, da DLF's hovedstyrelse behandlede en henvendelse fra fraktion 4 om flere kurser og flere delegerede.

Svaret om kurser var hun ikke tilfreds med.

»Jeg har ikke haft fantasi til at forestille mig, at hovedstyrelsen ville sige nej til flere årlige pensionistkurser«, sagde hun og refererede, at der i fraktion 4 er kritiske røster om, at DLF ikke interesserer sig for pensionisterne. Et synspunkt, som hun efter afslaget om et ekstra kursus hvert år »vil have vanskeligere ved at tale imod«.

Ansøgertallet til fraktionens kurser er fordoblet fra 547 ansøgere i 2007 til mere end 1.100 i år, fortalte hun. Fraktionen ønsker derfor, at der hvert år afholdes fem pensionistkurser mod nu fire. Men forretningsudvalget indstillede, at udvidelsen kun skal ske hvert andet år.

»DLF-kurserne er meget populære, og pensionisterne oplever dem som noget nær det eneste, de får for deres kontingent. Jeg prøver at fortælle noget andet. Men mange pensionister har hørt, at besparelsen ved udmeldelsen af Statspensionisternes Centralforening, SC, er på en halv million. De penge kunne de godt tænke sig blev brugt på for eksempel kurser«, sagde Greta Jørgensen.

Næstformand Stig Andersen svarede, at det aldrig har været et mål, at alle, der har lyst til et kursus, skal kunne komme af sted, den første gang de søger, og han understregede, at foreningens økonomi skal vurderes som et samlet hele.

»Da vi meldte os ind i SC, strøg vi heller ikke et pensionistkursus for at få råd«, sagde han.

Købmandsregning, nej tak

Anders Bondo Christensen udtrykte bekymring for snakken om, hvor meget hver især får ud af sit medlemskab.

»Vi må afvise den form for købmandsregning. Man er medlem af en fagforening på grund af fællesskabet, ikke kun ud fra 'hvad får jeg personligt ud af det'«, sagde Anders Bondo og understregede, at han ikke kun talte om fraktion 4, men om alle DLF-medlemmer.

Greta Jørgensen svarede, at hun bestemt ikke tænker som en kræmmer, og at hendes indgang til arbejdet i DLF altid har været et spørgsmål om solidaritet og fællesskab.

Birgitte Baktoft understregede, at DLF kæmper for alle medlemmer.

»Pensionistarrangementerne er en fantastisk mulighed for, at pensionister kan bevare kontakten til den fagforening, de har været med i som aktive lærere. Hvis der er pensionister, der er så utilfredse med, hvad de får for deres kontingent, så må de jo melde sig ud«, sagde hun.

»Foreningens økonomi er under pres, og vi skal inden for det samme kontingent finansiere stigende udgifter«, sagde Anders Bondo, men åbnede en mulighed for at revurdere kursusantallet i 2011 eller 2012, når man kan se, hvordan foreningens økonomi og medlemstal udvikler sig.

»Jeg vil huske at minde om det«, sagde Greta Jørgensen.

folkeskolen.dk bragte den 24. juni en længere version af denne nyhed.