Ankerhus blev grundlagt i 1902 af Magdalene Lauridsen.

Forståelse for lukning af Ankerhus

Formand for uddannelsesudvalget i ernæring og sundhed på University College Sjælland og konsulent i DLF Ulla Maria Mortensen mener, det er vemodigt, men har også forståelse for, at ernærings- og sundhedsuddannelsen flytter fra Ankerhus i Sorø til Campus Slagelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er vemodigt og følsomt, når en gammel og velrenommeret uddannelse bliver nødt til at flytte fra et skønt sted. Jeg er ikke overrasket over beslutningen, for Ankerhus har tidligere været i farezonen", siger Ulla Maria Mortensen.

Læreruddannelsen skal bevares i Vordingborg - Ankerhus flytter

Endnu er det ikke besluttet, hvornår flytningen skal ske. Men Ulla Maria Mortensen forventer ikke det sker lige med det samme, for udbygningen af Campus Slagelse er endnu ikke begyndt, og i notatet om omstruktureringen af uddannelserne er tidshorisonten mellem fire og seks år.

Store byer tiltrækker studerende

Ulla Maria Mortensen har forståelse for bestyrelsens beslutning.

"Ankerhus' beliggenhed er et problem i eksempelvis fastholdelsen af studerende. Det ikke er nok for studerende at tage en uddannelse på et sted, der emmer af prisværdig kultur og historie i naturskønne omgivelser, når der er langt til al ting - selv til regionaltoget", siger Ulla Maria Mortensen og fortæller, at mange studerende har søgt væk fra Sorø og til København.

"Det tiltaler også mange unge at gå på en campus, hvor der er mere end én uddannelse med et større studiemiljø og flere professionsfagligheder".

Udfordringer ved flytning

Hun mener, at der er udfordringer ved at flytte ernærings- og sundhedsuddannelsen.

"Ankerhus er kendt som et særligt uddannelsessted med høj kvalitet, det må ikke gå fløjten ved flytningen til Slagelse. Jeg håber, at netop campus vil give gode muligheder for endnu mere tværprofessionelt samarbejde, som den aktuelle revision af sundhedsuddannelserne lægger op til. For mig er det afgørende, at vores uddannelse og uddannelsessted bliver ved med at være kendt for denne kvalitet uden at vores særkende bliver udvasket".

Powered by Labrador CMS