Campus Vordingborg fortsætter med både lærer- og pædagoguddannelse og CFU.

Læreruddannelsen bevares i Vordingborg - Ankerhus flytter

Bestyrelsen for UC Sjælland har besluttet ikke at nedlægge læreruddannelsessteder for at leve op til regeringens sparekrav. Dermed overlever læreruddannelsen i Vordingborg, og også byens CFU bevares. Imidlertid lukker det gamle husholdningsseminarium i Sorø, Ankerhus, og ernærings- og sundhedsuddannelsen flytter til Slagelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

UC Sjællands bestyrelse har besluttet, at regeringens besparelser på i alt otte procent ikke skal betyde færre campusser. I stedet skal økonomien sikres gennem et øget antal studerende til grunduddannelserne og en vækst i efter- og videreuddannelsesaktiviteterne, lyder det i en pressemeddelelse. Rektor Camilla Wang har tidligere givet udtryk for, at besparelserne kunne betyde færre uddannelsessteder og givet udtryk for, at læreruddannelsen i Vordingborg er dyr per studerende i forhold til regionens andet læreruddannelsessted, Campus Roskilde. Men begge læreruddannelsessteder bevares altså. Også pædagogudannelsen i Vordingborg bevares, så UC Sjælland kan medvirke til at sikre et fortsat udbud af lærere og pædagoger til Sydsjælland og Lolland-Falster. Også Center for Undervisningsmidler bevares i Vordingborg.

Rektorer i kor: Besparelser rammer læreruddannelsen hårdest

UC Sjælland forlader derimod Sorø, idet ernærings- og sundhedsuddannelsen flytter til campus i Slagelse, og direktion og administrationen flytter fra Sorø til et nyt campus i Næstved.

"Det er med tungt hjerte, at vi må sige farvel til Ankerhus, men bestyrelsen ønsker, at de studerende på ernærings- og sundhedsuddannelsen bliver del af større fagligt miljø med muligheder for tværprofessionel samarbejde og et stærkere studiemiljø med flere medstuderende.  Den nye beliggenhed stationsnært i hjertet af Slagelse bliver også en stor fordel for de studerende", siger UC Sjællands bestyrelsesformand Hans Stige.

"Vi må se i øjnene, at de små campusser uden for bymidterne får en del studerende til at søge mod især København. Vores klare forventning er, at de nye campusser i Slagelse og Næstved kommer til at tilbyde så attraktive campusmiljøer, at vi kan holde på en langt større del af dem, der ellers vil søge mod hovedstaden".

Powered by Labrador CMS