Blog
0   435

Museum og læring for alle

Abonner på nyt om Nationalt netværk af skoletjenester i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Åben Skole, børn med særlige behov, læring og museum? Hvad har disse fire forskellige ord og begreber med hinanden at gøre? Svaret findes nedenfor.

Siden efteråret 2014 har syv forskellige museer landet over arbejdet med at opkvalificere museumsundervisningen for børn med særlige behov. Kulturinstitutioner som Museum Sønderjylland, Storm P. Museet og Gl. Estrup Herregårdsmuseet har arbejdet med at sikre, at alle børn får muligheden for læring og oplevelser på deres museer.

For sidstnævnte museum har indgangsvinklen været, at museet skal være identitetsskabende, og at børn med særlige behov også har ret til en historiebevidsthed. "Konkretisering af historiske forhold giver en bedre forståelse, og eleverne opdager, at de faktisk kan bidrage med noget", fortæller museumsformidler Helle Ingerslev Kristensen. Mere end 50 forløb er afviklet på og uden for herregården, og resultaterne er gode. Så gode, at man sammen med de øvrige museer i november inviterer alle der har interesse for specialpædagogik og eksterne læringsmiljøer til et afsluttende seminar, hvor erfaringer og resultater bliver fremlagt. 

Artiklen fortsætter under banneret

SkoletjenesteNetværk har skrevet en artikel om projektet, hvor du bl.a. også kan læse om hvorfor udviklingskonsulent Stine Clasen fra Aarhus Kommunes PPR, mener, at; ”Specialpædagogik bliver med tiden pædagogik for alle”. 

Endvidere kan du se en oversigt over de syv museer, og hvem der kan kontaktes, hvis dine elever også skal opleve, at museum og læring er for alle. 

Artiklen findes på: skoletjenestenetvaerk.dk/artikel-museum-og-laering-for-alle/


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.271 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.380 andre er allerede tilmeldt